Regulārā turnīra uzvarētājus noskaidros pēdējā posmā

01.02.2023

img_7086.jpg

29. janvārī LOC Manēžā jau piekto reizi šosezon pulcējās Liepājas čempionāta florbolā dalībnieki. Arī pēc kārtējām septiņām aizvadītajām spēlēm intriga par regulārā čempionāta iznākumu neizsīkst, bet visu nezināmo atrisināšana paredzēta 12. februārī.

 

"Liepājas Karaļi" atspēlējas pret "EX Leģions", divas uzvaras arī Dunalkai un Priekulei

 

Dienas atklāšanas mačā tikās "EX Leģions" un "FK Kurši FSS", kuri uzvaras gadījumā varētu izvirzīt pretenzijas uz TOP3. Tiesa, "EX Leģions" jau pirmajā puslaikā lielā mērā nokārtoja galveno jautājumu par uzvarētāju, panākot 4:0 vadību. Nepalīdzēja arī tas, ka sporta skolas komanda spēlēja ar stipri īsu sastāvu. Pie rezultāta 0:5 jaunieši tomēr vēl pamanījās pakutināt nervus, īsā laikā gūstot trīs vārtus, taču beigās pieredze ņēma virsroku un "EX Leģions" pelnīti svinēja uzvaru ar 10:4. Ar sešiem vārtiem uguņošanu sarūpēja N.Lazdāns.

 

Pirmās spēles uzvarētājiem nākamajā spēlē jau krietni nopietnāks pretinieks - tabulas līdervienība "Liepājas Karaļi". Uzņēmuši labu tempu pret sporta skolas jauniešiem, "EX Leģions" pirmajā puslaikā demonstrēja atzīstamu spēli un panāca sev labvēlīgu 3:1 vadību. Pēc pārtraukuma astoņu minūšu laikā Karaļi atbildēja ar četriem vārtiem un pārņēma vadību 5:3. Iepriekš pieminētais N.Lazdāns starpību samazināja līdz minimumam, bet M.Ūdriņš atgrieza divu vārtu pārsvaru. Pamatlaika pēdējā minūtē E.Lapiņš vienus vārtus atguva, taču "Liepājas Karaļi" izturēja pretinieku spiedienu un svinēja uzvar 6:5.

 

Trešajā mačā "FK Kurši FSS" pretī stājās "Priekule/Sērdieņi". Pēc neilgas atelpas sporta skolas komanda spēli iesāka veiksmīgāk, pirmajā puslaikā izvirzoties vadībā ar 2:1.Priekules zaudējuma gadījumā komanda samazinātu iespējas izcīnīt uzvaru pamatturnīrā, tāpēc otro puslaiku komanda uzsāka krietni apņēmīgāk. Mača 23. minūtē priekulnieki panāca neizšķirtu 2:2. Cīņas turpinājumā "FK Kurši FSS" divreiz bija iespēja spēlēt vairākumā, taču abos gadījumos vārtu guvums izpalika. Nieka septiņas sekundes pirms pamatlaika sirēnas J.Vilkaveckis ļāva gavilēt Priekules florbolistiem, turklāt mača pēdējā sekundē priekulnieki pamanījās izraut pat 4:2.

 

Kā nākamo laukumā tikās čempionāta līderi "Liepājas Karaļi" un pastarīte "Kuršu vecāki". Pirmajās 20 minūtēs vecāku komanda ne tikai spraigi spēkojās, bet arī pamanījās tikt pie vārtu guvuma, puslaiku noslēdzot ar minimālu 1:2. Otrajā spēles nogrieznī gan Karaļi vairs nerotaļājās un tika pie pārliecinošas uzvaras 8:1. Uzvarētāju rindās A.Aniņš izcēlās ar trīs precīziem metieniem.

 

Posma piektajā mačā pirmo iznācienu piedzīvoja "Durbe", kas stājās pretī "Priekule/Sērdieņi" komandai. Savā otrajā mačā priekulnieki vairs neatļāvās nenovērtēt pretiniekus un pēc pirmā puslaika iekrāja 3:0 pārsvaru. Visas spēles garumā durbēnieši regulāri traucēja pretinieku vārtu vīru, bet D.Straupenieks tika galā ar visiem 16 pretinieku metieniem, kaldinot uzvaru visā mačā ar 5:0. Uzvarētāju rindās pa diviem vārtiem I.Alutim un R.Grīnbergam.

 

Priekšpēdējā mačā laukumā devās arī "Dunalka". Spēkošanos ar "Kuršu vecāki" komandu viņi iesāka pārliecinoši, kontrolējot notikumus laukumā un pēc 20 minūtēm panākot 4:0 vadību. Arī otrajā puslaikā Dunalkas florbolisti turpināja droši kontrolēt cīņas gaitu un savam vārtu rēķinam pievienoja vēl piecus bezatbildes vārtus, svinot "sauso" panākumu ar 9:0. Uzvarētājiem ar 2+1 atzīmējās D.Hūns un M.Senius.

 

Dienas noslēdzošajā spēlē "Dunalka" tikās ar tuvāko sekotāju "Durbi". Lai arī komandas tabulā atrodas blakus, tomēr arī otrajā abu komandu tikšanās reizē notikumus laukumā diktēja tieši dunalkieši. Pirmo puslaiku viņi noslēdza ar 5:0 vadību. Atlikušajā laikā "Durbe" prata mazliet piebremzēt oponentus, tomēr atskanot spēles beigu sirēnai pie otrās sausās uzvaras 7:0 tika "Dunalka". Šajā mačā ar trīs (2+1) punktiem izcēlās K.Skroderēns un E.Melbārdis.

 

Cīņā par uzvaru aizvien trīs komandas, "Kuršu vecāki" paliek ārpus izslēgšanas spēlēm

 

Pēc aizvadītajām 10 spēlēm vadībā ar 18 punktiem aizvien ir "Liepājas Karaļi", par vienu punktu mazāk ir "Priekule/Sērdieņi", bet "EX Leģions" seko ar 15 punktiem. Teorētiskas iespējas kļūt par regulārā čempionāta uzvarētājiem aizvien ir visām trim komandām, tomēr kā reālākie pretendenti ir pirmie divi. Būtisku lomu vietu sadalījumā spēlē pēdējā posma "Priekule/Sērdieņi" un "EX Leģions" tikšanās. Jāatgādina, ka regulārā čempionāta pirmo divu vietu ieguvēji automātiski nodrošinās vietu izslēgšanas spēļu pusfinālā.

 

Pēc divām neveiksmēm "FK Kurši FSS" ar astoņiem nu jau atkrituši uz piekto vietu, bet viņus ar 10 punktiem tabulā apsteiguši "Dunalka". Abām komandām vēl gaidāma savstarpējā tikšanās pamatturnīra noslēdzošajā posmā. Šobrīd ar sešiem punktiem sestajā vietā atrodas "Durbe". Tikmēr teorētiskās iespējas iekļūt izslēgšanas spēlēs zaudējuši "Kuršu vecāki", kuri cīnās bez punktiem.

 

Lazdāns iesaistās cīņā par rezultatīvākā spēlētāja godu, vadību saglabā Grīnbergs

 

Ar 19 (16+3) punktiem rezultatīvāko spēlētāju galvgalī aizvien atrodas "Priekule/Sērdieņi" uzbrukuma līderis R.Grīnbergs. Par trīs punktiem atpaliek "EX Leģions" uzbrucēji N.Lazdāns un A.Jakušins. Pēc sekmīgi aizvadīta pēdējā posma uz bombardieru saraksta trešo vietu ar 11 vārtu guvumiem pacēlies I.Alutis no "Priekule/Sērdieņi", bet labākā piespēļu dalītāja gods patreiz "Liepājas Karaļi" spēlētājam Ģirtam Pogam ar deviņām rezultatīvām piespēlēm.

 

Starp vārtu vīriem labākais atvairīto metienu procents ir Dāvidam Jansonam no "EX Leģions" ar 85,71%, bet viņa tuvākie sekotāji ir Dāvis Straupenieks (Priekule/Sērdieņi) ar 85,07% un Gints Belkins (Dunalka) ar 82,35. 

 

Priekšā regulārā turnīra izšķirošās cīņas

 

Pamatturnīra noslēdzošais 6. posms norisināsies 12. februārī. Intrigu uz to ir gana daudz. Jānoskaidro regulārā čempionāta spēcīgākā komanda, pirmās divas izslēgšanas spēļu pusfinālistes, kā arī vietu sadalījums tabulā no 4. līdz 6. vietai. Tāpat neizpaliks neklātienes spēkošanās par rezultatīvākā spēlētāja godu. Pēdējā posmā būs ko redzēt! 

 

Foto: Ģirts Gertsons


SF
JUGLASCIEMS