Florbols sporta spēlēs personām ar redzes traucējumiem

27.07.2022

neredzigie2022.jpg

17. jūlijā, Rīgā, Strazdumuižas internātvidusskolas sporta laukumā notika 6. Jautrās sporta spēles, kas bija domātas personām ar redzes traucējumiem, viņu draugiem, atbalstītājiem un ikvienam interesantam, kurš vēlējās uz brīdi izjust apstākļus, kā ir būt neredzīgam cilvēkam, un paveikt kādu darbību bez redzes palīdzības, izmantojot citas cilvēka maņas, savu iekšējo attapību un izdomu. Starp sacensību disciplīnām bija iekļauti arī florbola metieni.

 

Kopā sporta spēlē iesaistījās ap 40 personu, gan cilvēki ar redzes traucējumiem, gan brīvprātīgie, kuri darbojās, lai spēles noritētu korekti, gan interesenti, kuri to vēlējās izmēģināt uz savas ādas. Šīs spēles rīkoja Rīgas vājredzīgo un neredzīgo biedrība "Redzi Mani". Par vienu no jautrākajām disciplīnām izvērtās florbola metieni, kuri šogad sacensībās tika iekļauti pirmo reizi. Lai padarītu spēles noteikumus visiem vienādus, dalībnieki lietoja speciālus acu aizsējus, kas neļauj redzēt ne bumbiņu, ne vārtus. Katram dalībniekam bija pieci metieni, kas bija jātrāpa florbola vārtos no 5 metru attāluma. Ar pirmo piegājienu maksimālo rezultātu (5/5) sasniedza četri dalībnieki un visu izšķīra fināls, kur bija jātrāpa vārtos jau no 10 metru attāluma. Par uzvarētāju kļuva Aldis Kalniņš, 2. vietā ierindojās Vilis Dons Blumbergs, bet godpilnajā trešajā pozīcijā sacensību vecākais dalībnieks, šaha vecmeistars Aleksandrs Lācis, kurš to paveica 85 gadu briedumā.

 

Sporta spēļu organizatori izsaka pateicību par atbalstu un atsaucību Latvijas Florbola savienībai un cer uz turpmāku sadarbību, lai popularizētu florbolu, kā sporta veidu, arī sabiedrības daļā ar redzes traucējumiem.

 

Informāciju sagatavoja: Gints Blumbergs


SF
JUGLASCIEMS