Juniores gatavojas pasaules čempionātam

17.07.2022

o_1fepbbfc9bpvdqm1vkh1sa6134o3v.jpg

Jūnija nogalē Starptautiskā florbola federācija paziņoja, ka Latvijas U19 sieviešu izlasei tiek piešķirtas tiesības piedalīties pasaules čempionātā, kas no 31. augusta līdz 4. septembrim norisināsies Polijas pilsētā Katovicē. Mūsu juniores, paredzot tādu iespēju, gatavošanos bija sākušas jau aprīlī, bet šīs nedēļas nogalē kārtējā treniņnometne 22 izlases kandidātēm notika Kuldīgā.

 

Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas 2021. gadā notika Zviedrijas pilsētā Upsalā, Latvijas U19 sieviešu izlase izcīnīja augsto piekto pozīciju, saglabājot vietu A divīzijā. Kā šī pasaules čempionāta norises vieta sākotnēji bija plānota Jaunzēlandes galvaspilsēta Velingtona. Latvijas Florbola savienība, ņemot vērā ļoti augstās izmaksas, kādas bija paredzamas, ja juniores būtu jāsūta uz Jaunzēlandi, izlases dalību šajā turnīrā nepieteica. Pēc kāda laika paši jaunzēlandieši atteicās no pasaules čempionāta rīkošanas. Tas, ka čempionāts notiks kaut kur citur, visdrīzāk tepat Eiropā, tobrīd vairs nenozīmēja, ka mūsu U19 meiteņu komanda varēs tajā spēlēt. Arī pēc tam, kad no dalībnieču skaita tika izslēgta agresorvalsts Krievijas izlase, latvietēm nekas nemainījās, jo krieviešu vietā spēlēs Itālijas izlase. Pasaules čempionāta rīkošanu uzņēmās Polija, bet savu dalību tajā atsauca ASV komanda. Tikai tad Latvijas Florbola savienība saņēma piedāvājumu uz Katovici sūtīt savu izlasi, kas ar prieku tika pieņemts. Latvietēm šajā pasaules čempionātā gan būs jāspēlē B divīzijā, kur sākotnēji vieta bija ASV florbolistēm. Apakšgrupā mūsu meiteņu pretinieces būs austrālietes, singapūrietes un dānietes.

 

Šīs nedēļas nogalē Latvijas izlases kandidāšu divu dienu treniņnometne notiek Kurzemes pilsētā Kuldīgā. Nometnes plānā ir ne tikai treniņi, bet arī ekskursija gida pavadībā pa Kuldīgu, kas notika vakar. Treniņnometne noslēgsies šodien – ar oficiālo fotografēšanos un treniņnodarbību.

 

Latvijas junioru izlases galvenā trenere Linda Līce uz šo nometni bija uzaicinājusi 22 spēlētājas, divas no tām ir vārtsardzes. Visas izlases kandidātes spēlē Latvijas čempionātā. Piecas meitenes ir no komandas "Irlava/Tukums-Slampe", divas – no "Ķekavas Buldogs/NND", trīs – no Cēsu "Lekrings", trīs – no Rīgas "NND/RJTC", sešas no Kocēnu "Rubene-1", bet divas no "Rubenes", kā arī viena no FK "Ķekava".

 

Latvijas sieviešu U19 izlases kandidātes:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Allana Kolosova

V

NND/RJTC

2.

Estere Elbrete

V

Rubene-1

3.

Amanta Muceniece

A

Irlava/Tukums-Slampe

4.

Katrīna Elizabete Zvirbule

A

Irlava/Tukums-Slampe

5.

Viktorija Kovaļova

A

NND/RJTC

6.

Evelīna Sirmā

A

Rubene-1

7.

Kristiāna Biezuma

A

Ķekavas Bulldogs/NND

8.

Samanta Bērziņa

A

Rubene

9.

Valērija Kurilo

A/U

Irlava/Tukums-Slampe

10.

Marta Viegliņa

A/U

Ķekavas Bulldogs/NND

11.

Katrīna Dārta Kārkliņa

A/U

Lekrings

12.

Marta Drille

A/U

Rubene-1

13.

Evelīna Caune

A/U

Rubene-1

14.

Katrīna Kate Fībiga

U/A

FK Ķekava

15.

Elīza Jākobsone

U

Irlava/Tukums-Slampe

16.

Kristīne Andrējeva

U

Irlava/Tukums-Slampe

17.

Luīze Raseiceva

U

Lekrings

18.

Betija Raseiceva

U

Lekrings

19.

Klinta Rovīte

U

NND/RJTC

20.

Madlēna Rozīte

U

Rubene-1

21.

Jolanta Koziņeca

U

Rubene-1

22.

Emīlija Salaciete

U

Rubene

 

Galvenā trenere: Linda Līce

Treneris: Jānis Dainis

Treneris: Jānis Inģists

Fiziskās sagatavotības treneris: Kaspars Reikmanis

Fizioterapeits: Jānis Skriaba

Fizioterapeite: Jolanta Tauriņa-Ieveniece

Izlases menedžere: Annija Andrejsone

SF
JUGLASCIEMS