Latvijas izlasi ielozē pasaules čempionāta B apakšgrupā

08.06.2022

izloze2.png

Šodien Šveicē notika 14. pasaules čempionāta florbolā vīriešiem finālturnīra apakšgrupu izlozes ceremonija. Latvijas izlase tika ielozēta B grupā - kopā ar Vācijas, Čehijas un Zviedrijas valstsvienībām.

 

Latvijas vīriešu valstsvienība, kas Starptautiskās florbola federācijas (IFF) rangā ieņem piekto vietu tika izlozēta no otrā groza, kur atradās kopā ar norvēģiem, vāciešiem un slovākiem. Mūsu florbolistus ielozēja B grupā, kur viņu pretinieki būs Vācija, Čehija un Zviedrija. A apakšgrupā spēlēs Norvēģijas, Slovākijas, Šveices un Somijas izlases. C grupā ielozētas Singapūras, Taizemes, Igaunijas, Kanādas valstsvienības, bet D grupā - Austrālijas, Filipīnu, Dānijas un Polijas izlases.

 

Latviešu pretinieki apakšgrupā zviedri ir pašreizējie pasaules čempionu titula turētāji, čehi iepriekšējā finālturnīrā izcīnīja bronzas medaļas, bet vācieši ierindojās 9. vietā. Latvijas izlase pagājušajā pasaules čempionātā finišēja piektajā pozīcijā. 

 

Apakšgrupu sadalījums:   

A grupa

B grupa

C grupa

D grupa

Somija

Zviedrija

Igaunija

Dānija

Šveice

Čehija

Kanāda

Polija

Norvēģija

Latvija

Singapūra

Filipīnas

Slovākija

Vācija

Taizeme

Austrālija

 

Pasaules čempionāta finālturnīrs no 2022. gada 5. līdz 13. novembrim tiks aizvadīts Šveices pilsētās Cīrihē un Vintertūrā. Čempioni šoreiz tiks noskaidroti vienu mēnesi agrāk nekā ierasts, lai turnīra norise nepārklātos ar 2022. gada Pasaules kausa izcīņu futbolā.

 

Turnīra galvenā halle būs pilnīgi jaunā, 12 000 līdzjutējus uzņemt spējīgā "Swiss Life Arena", kuras atklāšana plānota šī gada augustā. Čempionāts tika aizvadīts pēc pēdējos gados ierastās izspēles sistēmas - 16 komandas, ņemot vērā IFF rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tiem ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlē A un B apakšgrupās, bet ranga otrā astotnieka izlases veido C un D grupu. A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēles ar D un C grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

 

SF
JUGLASCIEMS