Šovakar Kocēnos fināla vērta cīņa divas dienas pirms Superfināla

13.04.2022

278083976_501300731641967_2318726841781839055_n.jpg

Jau pēc divām dienām "Arēnā Rīga" notiks lielie florbola svētki, kas līdzjutējiem vislabāk zināmi kā Superfināls, bet vēl joprojām nav zināms, kas sacentīsies ar Cēsu "Lekringu" par čempionu kausu – pašreizējā titula īpašniece "Rubene" (Koceni) vai iepriekšējā kausa glabātāja "Lielvārde/Fat Pipe". Pusfināla sērijā starp Kocēnu un Lielvārdes komandām uzvarētāju noskaidrošanai ar sešiem mačiem izrādījās par maz, tāpēc viss izšķirsies septītajā spēlē, kas šovakar pulksten 20.00 sāksies kocēniešu laukuma. Mača tiešraidi internetā nodrošinās Sportacentrs.com TV.

 

Kocēnu "Rubene" regulārajā turnīrā ierindojās 2. vietā, bet ceturtdaļfināla sērijā tai pretī stājās "Oxdog Ulbroka LU". Kocēnieši sēriju sāka ar trim uzvarām (5:4, 5:1, 6:2), bet pēc tam dzeltenmelnie sāka "buksēt", piedzīvojot divus zaudējumus (5:8 un 2:3). Kocēnu florbolisti tomēr nepieļāva, ka ulbrokieši sērijā varētu panākt izlīdzinājumu – sestajā mačā viņi bija pārāki ar 5:4, bet visā sērijā svinēja panākumu ar 4:2, iekļūstot pusfinālā, kur viņus jau gaidīja "Lielvārde/Fat Pipe".

 

"Lielvārde/Fat Pipe", kas regulārajā turnīrā finišēja vien 6. pozīcijā, ceturtdaļfināla sērijā spēkojās ar FBK "Valmiera". Lielvārdieši sēriju sāka ar uzvaru viesos (5:4). Vēl vienu neveiksmi savā laukumā valmierieši neatļāvās, revanšējoties ar 4:2. Kā vēlāk izrādījās, tā bija Valmieras florbolistu pēdējā uzvara šosezon. Lielvārdiešu laukumā viņi piedzīvoja neveiksmes ar 2:6 un 4:5, vēl bija viens zaudējums Valmieras olimpiskajā centrā (3:5) un sezona noslēgusies. Lielvārdes komanda sērijā triumfēja ar 4:1 un iekļuva pusfinālā.

 

Pusfināla sērijā sava laukuma priekšrocība bija "Rubenei", tāpēc pirmās divas spēles aizritēja Kocēnu sporta namā. 26. martā, dueļa pirmajā mačā, Lielvārdes florbolisti katrā periodā guva pa vieniem vārtiem izvirzoties vadībā ar 3:0. Tad iniciatīvu pārņēma kocēnieši, kas 17 sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (2:3). Kaut kam vairāk laukuma saimniekiem pietrūka laika, tāpēc sēriju ar uzvaru (3:2) sāka "Lielvārde/Fat Pipe", faktiski atņemot pretiniekiem sava laukuma priekšrocības. 27. martā abas komandas turpat Kocēnos tikās vēlreiz. Šajā mačā jau pirmās trešdaļas laikā vadībā ar 3:1 izvirzījās "Rubene", kas cīņas turpinājumā savu pārsvaru vēl tikai palielināja, galarezultātā svinot uzvaru ar 7:2, bet sērijā atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 1:1.

 

Sērija pārcēlās uz Lielvārdes sporta namu, kur 2. aprīlī abas komandas aizvadīja trešo maču. Pirmā perioda laikā lielvārdieši izvirzījās vadībā ar 2:0, bet cīņas turpinājumā Kocēnu florbolistiem izdevās ne vien izlīdzināt rezultātu (2:2), bet arī gūt uzvaras vārtus. "Rubene" uzvarēja ar 3:2, sērijā līdz vienas komandas četriem panākumiem pirmo reizi izvirzoties vadībā – 2:1. Jau nākamajā dienā turpat Lielvārdē abas komandas mērojās spēkiem vēlreiz. Ceturtais mačs izvērtās ļoti rezultatīvs, bet pārliecinošu uzvaru ar 11:7 svinēja "Lielvārde/Fat Pipe", rezultāts sērijā jau atkal bija neizšķirts – 2:2.

 

Pagājušās nedēļas nogalē spēles notika gan Kocēnos, gan Lielvārdē. 9. aprīlī Kocēnu sporta namā laukuma saimnieki saviem pretiniekiem nedeva nekādas cerības uz pozitīvu rezultātu, sagraujot viņus ar 9:2. 10. aprīlī Lielvārdes sporta centrā "Lielvārde/Fat Pipe" nodemonstrēja, ka nebūt vēl nav padevusies, revanšējoties ar 6:4. Rezultāts fināla cienīgajā pusfināla sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām jau kārtējo reizi kļuvis neizšķirts – 3:3. Tagad viss izšķirsies septītajā mačā, kas jau šovakar pulksten 20.00 notiks kocēniešu laukumā. Tā uzvarētāji sev būs garantējuši vismaz sudraba medaļas, bet 15. aprīlī "Arēnā Rīga" cīņā ar Cēsu komandu "Lekrings" atdos visus spēkus, lai virs galvas sev celtu čempionu kausu. Tā komanda, kas šovakar piedzīvos zaudējumu, arī spēlēs "Arēnā Rīga", tikai par bronzas medaļām, krustojot nūjas ar "Talsu NSS/Krauzers" florbolistiem.

SF
JUGLASCIEMS