Madonas bērnunami piedalās florbola aktivitātēs un saņem florbola inventāru

20.10.2021

01madonasbernu_nams.png

Sestdien, 16.oktobrī, florbola klubs "Madona" viesojās Madonas bērnu un jauniešu ārpusģimenes aprūpes un atbalsta centrā "Ozoli" un bērnunamā "Grašu bērnu ciemats", lai kopā aizvadītu florbola treniņu un iedvesmotu bērnus nodarboties ar sportu, dāvinot bērniem arī florbola inventāru. Pasākums notika biedrības "Taureņa efekts" projekta "Sports vieno" ietvaros.

 

Sportiskās aktivitātes vadīja FK "Madona" treneris Kalvis Koskevičs. Pasākumu laikā bērni iesaistījās dažādās sporta aktivitātēs un uzzināja vairāk par sporta veidu florbols. Treneris pastāstīja par to, kā norisinās florbola treniņi, radot bērnos interesi nodarboties ar sportu un izaicināt sevi nākotnē.


"Novadīju nelielus florbola treniņus ar dribla elementiem un kopā arī uzspēlējām. Bērniem ļoti patika - smējāmies, jokojām. Visi esam ieguvēji no šiem pasākumiem, daudzi pieteicās arī turpmāk braukt uz Madonu trenēties pie manis," saka K. Koskevičs. "Milzīga iedvesma redzēt bērnus ar grūtu likteni, kuri spēj saglabāt smaidošu un laimīgu attieksmi," atzīst K. Koskevičs "šie burvīgie bērni man pavēra citu, dziļāku dzīves dimensiju."


Tāpat Madonas bērnu un jauniešu ārpusģmenes aprūpes un atbalsta centra "Ozoli" vadītāja Sarmīte Pabērza atzinīgi vērtē projektu "Sports vieno", paužot: "Tas bija lieliski! Mums bija treniņš, kurā piedalījās visi. Diena bija lieliska! Pateicamies par uzdāvināto sirds saulaino rudens izaicinājumu!"


Arī "Fonds Grašu bērnu ciemats" vadītāja Sandra Stade pauž sajūsmu par pasākumu: "Pateicamies par sportisko izklaidi un dāvanām mūsu bērniem. Allaž ir prieks uzņemt pie sevis cilvēkus, kas ir gatavi ziedot savu laiku, enerģiju un līdzekļus, lai iepriecinātu mūsu bērnus."


Biedrības "Taureņa efekts" projekts "Sports vieno" palīdz bērniem un jauniešiem no bērnu aprūpes namiem attīstīt un sasniegt jaunus mērķus, radot interesi par dažādām jomām. Šī projekta ietvaros tiek organizētas dažādas aktivitātes, iepazīstinot ar sporta ikdienu, kur caur interesantiem pasākumiem, treniņiem un sacensībām, tiek sekmēta viņu izpratne par florbolu, veicināta fiziskā attīstība, nodrošinot iespēju vērot florbola čempionātu spēles, lai mācītos no profesionāliem sportistiem. Projekta ietvaros bērni un jaunieši jau apmeklējuši Superfinālu florbolā Arēnā Rīga, iepazīstoties ar organizēšanas aizkulisēm, kā arī piedalījušies BeActive Pludmales spēlēs Ķīpsalā. Projektu "Sports vieno" organizē biedrība "Tauriņa efekts" sadarbībā ar Latvijas Florbola savienību, savukārt projekta galvenie atbalstītāji ir veikalu tīkls "ELVI" un degvielas uzpildes staciju tīkls "Virši A".


"Pēdējie divi gadi visai sabiedrībai ir parādījuši, cik būtiska ir laba veselība un cik ļoti tieši fiziskās aktivitātes palīdz pārvarēt daudzas grūtības. Bērniem un jauniešiem sports ir vēl nozīmīgāka dzīves sastāvdaļa, kas ne tikai uztur viņu fizisko formu, bet arī palīdz veidoties personībai, māca disciplīnu, rada vēlmi pēc sasniegumiem, attīsta motivāciju strādāt un palīdz dibināt kontaktus nākotnei. Esmu gandarīta, ka, pateicoties ELVI veikalu tīklā īstenotajam labdarības projektam "Sports vieno", mēs varam iedvesmot sportam tos bērnus, kuru ikdiena paiet bērnunamos un kam līdzās nav atbalstošas ģimenes,” norāda viena no akcijas iniciatorēm, SIA "ELVI Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine.


Šajā rudenī plānoti vēl pieci bērnu aprūpes namu apmeklējumi projekta "Sports vieno" ietvaros. Florbola komandas no dažām Latvijas pilsētām ciemojas bērnunamos Rīgā, Liepājā, Valmierā, Tukumā un Ventspilī. Kopumā 11 bērnunamos notiek florbolistu vizītes ar sportiskām aktivitātēm, un tiek dāvināti 11 florbola inventāru komplekti. Florbola komplektus veido nūjas, bumbiņas, vārti un cits inventārs, kas bērniem noderēs, lai turpmāk pilnvērtīgi varētu baudītu florbola spēles.

SF
JUGLASCIEMS