Otrajā pārbaudes spēlē latvietes piekāpjas Igaunijas izlasei

17.10.2021

izlase_grapena_21.jpg

Šodien Kocēnu sporta namā otro pārbaudes spēli florbolā aizvadīja Latvijas un Igaunijas sieviešu izlases. Ja vakar ar 5:2 uzvarēja mūsu florbolistes, tad šodien igaunietēm izdevās revanšēties, svinot panākumu ar 5:3. Rezultatīvākā starp latvietēm ar 2 (1+1) punktiem bija Simona Grāpēna.

 

Šīsdienas mača pirmās 15 minūtes pagāja bez vārtu guvumiem, bet 16. minūtē, kad latvietēm bija skaitliskais pārākums, to savā labā izmantoja viešņas, Kirkei Pollisinskai gūstot vārtus mazākumā – 0:1. Pirmā perioda priekšpēdējā minūtē ar vārtu guvumu izcēlās igauniešu uzbrukuma līdere Kate Kūtisāre, panākot 2:0. 38. minūtē mūsu izlase nonāca pavisam kritiskā situācijā, jo Edite Parnika Igaunijas komandas labā guva jau trešos vārtus – 3:0. Līdz otrajam pārtraukumam Laura Gaugere vienus vārtus gan paspēja atgūt – 1:3. Neveiksmīga latvietēm bija šīs spēles 51. minūte, kad mūsējās netīšām ieraidīja bumbiņu pašas savos vārtos – 1:4. Jau pēc pāris minūtēm savus pirmos vārtus izlases sastāvā guva mūsu komandas debitante Madlēna Rozīte (2:4), bet latviešu cerības uz pozitīvu iznākumu 58. minūtē ar vārtu guvumu dzēsa igauniete Nelli Alanko – 2:5. Spēles galarezultātu 59. minūtē ar precīzu metienu nofiksēja Simona Grāpēna – 3:5.

 

Par labāko spēlētāju mūsu komandas sastāvā tika atzīta Madlēna Rozīte, kura izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Rezultatīvākā ar 2 (1+1) punktiem bija Simona Grāpēna. Arī šajā spēlē vietu Latvijas izlases vārtos savā starpā dalīja divas vārtsardzes – Elīna Jeige 30 minūtēs atvairīja sešus no astoņiem metieniem, bet atlikušajā laikā Kristīne Kirilova atvairīja četrus igauniešu raidījumus.


SF
JUGLASCIEMS