ELVI līgas bronzas medaļas izcīna "Rubene-1"

06.06.2021

img_5764.jpg

Par ELVI florbola līgas sievietēm bronzas medaļnieci kļuvusi Kocēnu kluba otrā komanda "Rubene-1", kas šodien Ķekavā ar rezultātu 2:1 pārspēja līdzšinējo vicečempioni FK "Ķekava". Uzvaras vārtus guva Juta Muravska, bet labākās spēlētājas balvu saņēma kocēniešu vārtsardze Estere Elbrete.

 

Regulārajā turnīrā abas komandas tikās divas reizes – oktobrī savā laukumā ar 8:7 pārāka bija "Ķekava", bet aprīlī Kocēnos jau ar 6:2 uzvarēja "Rubene-1". Izslēgšanas spēles abas komandas sāka ar ceturtdaļfināla kārtu, kurā ķekavietes tika galā ar "Lekringu", bet jaunās kocēnietes pieveica "Līgatni". Pusfinālā "Rubene-1" atzina sava kluba pirmās komandas "Rubene" pārākumu, bet FK "Ķekava" zaudēja "Ķekavas Bulldogs/NND" florbolistēm.

 

Spēli par bronzas medaļām abas komandas sāka bez īpašas izlūkošanas, jo pretinieces jau bija pietiekami labi zināmas. Bīstami uzbrukumi notika uz abiem vārtiem, lai gan jāatzīst, ka komandas "Rubene-1" spēlētājas labāk saspēlējās, tikai viņām visu laiku pietrūka precīza noslēdzošā metiena. Pirmajā periodā abu vienību vārtsardzes tā arī netika pārspētas. 26. minūtē kocēnietes ieguva skaitlisko pārsvaru, ko prata realizēt – pēc Zeltītes Larinovas piespēles bumbiņu Kristīnes Kirilovas sargātajos vārtos raidīja Juta Muravska – 1:0. "Ķekavai" vajadzēja mazāk par minūti, lai uz rezultātu tablo atjaunotu līdzsvaru – 1:1, vārtus pēc lieliskas Katrīnas Kates Fībigas piespēles guva Gundega Immere. Pēdējo trešdaļu labāk sāka Kocēnu komanda, jo jau 42. minūtē Martas Drilles piespēli vārtu guvumā pārvērta Juta Muravska – 2:1. Ķekavietēm vēl bija pietiekami daudz laika lai atspēlētos, tomēr to viņām liedza pretinieču vārtsardzes pārliecinošā darbība. Vārti vairs netika gūti un Kocēnu "Rubene-1", kas tikai šosezon debitēja Virslīgā, varēja svinēt uzvaru ar 2:1, saņemt bronzas medaļas un kausu par trešo vietu.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsardze Estere Elbrete, kura atvairīja 22 no 23 pretinieču metieniem. Teju divas reizes vairāk darba bija viņas amata māsai pretējos vārtos Kristīnei Kirilovai, kura tika galā ar 39 metieniem. Rezultatīvākā Kocēnu komandā ar diviem vārtu guvumiem bija Juta Muravska, par labāko spēlētāju starp ķekavietēm atzina Valēriju Druzjaku, kura šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās.


SF
JUGLASCIEMS