"Rubene" savu nevainojamo sēriju turpina, uzvarot "Līgatni"

02.04.2021

rubene_tinkuse_21.jpg

ELVI florbola līgā sievietēm sesto panākumu tikpat spēlēs guvusi Kocēnu komanda "Rubene", kas šodien viesos ar 14:6 sakāva "Līgatni". Uzvarētāju rindās ar pieciem vārtu guvumiem izcēlās Danute Tinkuse, kura saņēma balvu kā labākā spēlētāja.

 

Spēles sākums nu nemaz neliecināja, ka titulētās "Rubenes" pārsvars pār līgas debitanti "Līgatni" varētu būt tik graujošs. Iespējams, iemesls meklējams tajā apstāklī, ka kocēnietes ļoti sen nebija spēlējušas uz koka seguma, jo pirmajā periodā daudz labāk veicās līgatnietēm, kuras lielāko daļu laika atradās vadībā. Jau 3. minūtes vidū rezultātu ar precīzu metienu atklāja mājiniece Ieva Dimante (1:0). 5.minūtes sākumā viešņu komandas uzbrucēja Jūlija Rozīte atjaunoja neizšķirtu (1:1), bet nepagāja ne 30 sekundes, kad pieredzējusī Liene Adamane jau atkal vadībā izvirzīja Līgatnes komandu – 2:1. Vienu vārtu pārsvars laukuma saimniecēm bija arī pēc pirmās trešdaļas – 5:4. Toties jau otrajā periodā laukumā pavērās pavisam cita aina – Kocēnu komandai piederēja ievērojams teritoriālais pārsvars, ko viešņas nekavējās pārvērst vārtu guvumos. Pa bumbiņai pretinieču vārtos raidīja Laura Gaugere un Danute Tinkuse, bet Jūlija Rozīte iemeta pat divus golus, panākot 8:5. Pēdējā trešdaļā "Rubene" guva vēl sešus vārtus un varēja svinēt pārliecinošu uzvaru ar 14:6.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīta Danute Tinkuse, kura izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem. Pa pieciem rezultativitātes punktiem arī Jūlijai Rozītei un Samantai Bērziņai. 4 (2+2) punktus sakrāja Laura Gaugere, bet pa trim punktiem Simonai Grāpēnai un Zanei Daršai. Labākās spēlētājas balvu Līgatnes komandā saņēma vārtsardze Sanija Ķezbere, kura spēlēja 12 minūtes, atvairot 10 no 14 pretinieču metieniem. Viņas komandas biedrenei Ievai Dimantei 3 (2+1) rezultativitātes punkti, bet pa 2 (1+1) punktiem savāca Liene Adamane, Elīza Elizabete Bērziņa un Rita Vāvere. Kocēnu "Rubenei" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 18 punktu un 2. vieta, bet "Līgatne" ar 9 punktiem atrodas piektajā pozīcijā.


JUGLASCIEMS