Latvijas junioru izlasi turpinās vadīt Juškēvičs

24.05.2017

juskevics_ain.jpg

23. maijā notika Latvijas Florbola savienības Valdes sēde, kurā par Latvijas vīriešu U19 izlases galveno treneri arī uz nākamajiem diviem pasaules čempionātu cikliem tika apstiprināts Ainārs Juškēvičs.

 

Aināram Juškēvičam ir ļoti liela pieredze trenera darbā, kas iegūta strādājot gan dažādos klubos, gan Latvijas izlasēs. A.Juškēviča vadīto komandu sasniegtie rezultāti bijuši augstvērtīgi. Juškēvičam ir nepieciešamās profesionālās prasmes un rakstura īpašības sekmīgai izlases darba organizēšanai un vadīšanai. Viņš ir cienīts kolēģu vidū un labs piemērs jaunajiem florbolistiem.

 

Kā spēlētājs Ainārs Juškēvičs Latvijas vīriešu izlases sastāvā piedalījies astoņos pasaules čempionātos, būdams viens no visu laiku meistarīgākajiem Latvijas florbolistiem. Savā 18 gadus ilgajā (1997.g. - 2015.g) spēlētāja karjerā Juškēvičs daudzkārt izcīnījis augstākā kaluma godalgas Latvijas čempionātā, kā arī piedalījies Eiropas spēcīgāko klubu turnīros.

 

Kopš 2000.gada līdz šim laikam Ainārs Juškēvičs ar lieliskiem panākumiem strādā par treneri bērnu un jauniešu komandās – agrāk florbola klubā "Latvijas Avīze", pēc tam - FS "Masters". No 2005. līdz 2008.gadam trenēja sieviešu komandu "Ulbroka". Kopš 2008. gada Juškēvičs trenē vīriešu komandu "Triobet/Ulbroka", no 2. līgas aizvedot to līdz Virslīgai, bet šopavasar kopā ar to izcīnot Latvijas čempionu titulu. No 2010. līdz 2015.gadam Ainārs Juškēvičs trenēja sieviešu Virslīgas komandu RSU, ar šo vienību izcīnot trīs Latvijas čempionu titulus, kā arī Eiropas florbola kausu un piedaloties prestižajā Čempionu kausa izcīņas turnīrā.

 

No 2006. līdz 2007.gadam Juškēvičs strādāja par treneri Latvijas sieviešu izlasē, palīdzot tai izcīnīt 4.vietu pasaules čempionātā Dānijā, kas ir augstākā līdz šim izcīnītā vieta tāda mēroga turnīros. 2007. un 2009.gadā Juškēvičs bija vīriešu U19 izlases treneris - konsultants pasaules čempionātos. No 2010. līdz 2011.gadam Juškēvičs bija vīriešu U19 izlases galvenais treneris, pasaules čempionātā izcīnot 5.vieta. Latvijas junioru izlasi Ainārs Juškēvičs vadīja arī šomēnes Zviedrijas pilsētā Vekšē notikušajā pasaules čempionātā, kurā pēc četru gadu pārtraukuma mūsu valstsvienība atkal izcīnīja augsto piekto vietu. Turnīra laikā latviešu puiši nodemonstrēja ļoti atzīstamu sniegumu - mačā ar čehiem mūsējie tikai pēdējā periodā neizturēja bronzas medaļnieku spiedienu, piekāpjoties ar 5:11, šveiciešiem zaudēja tikai ar vienu vārtu starpību (5:6), bet poļus uzvarēja ar 13:10, dāņus - ar 7:3.

 

Nākamais pasaules čempionāts florbolā vīriešu U19 izlasēm notiks 2019.gada maijā. Tajā pasaules labākās junioru valstsvienības pirmo reizi sacentīsies ārpus Eiropas - turnīrs norisināsies Kanādas pilsētā Halifaksā.

SF
JUGLASCIEMS