Junioriem iespēja izcīnīt 5. vietu - jāuzvar dāņi

06.05.2017

1_(6).jpg

Šodien pulksten 11.00 (pēc Latvijas laika) savu pēdējo spēli Zviedrijas pilsētā Vekšē notiekošajā pasaules čempionātā florbolā aizvadīs Latvijas U19 vīriešu florbola. Mūsu juniori cīņā par piekto vietu krustos nūjas ar saviem vienaudžiem no Dānijas. Maču būs iespējams skatīt interneta TV tiešraidē.

 

Galvenā trenera Aināra Juškēviča vadītā Latvijas valstsvienība vakar sev nodrošināja vismaz sesto vietu pasaulē, jo ļoti rezultatīvā cīņā ar 13:10 pārspēja Polijas florbolistus. Mūsu izlasei tas ir solis uz augšu, ja ņem vērā, ka pirms diviem gadiem pasaules čempionātā, kas notika Helsingborgā, latvieši palika septītajā pozīcijā, kas mūsu junioriem bija visu laiku sliktākais sasniegums tāda mēroga turnīros. Šīsdienas pretinieki dāņi sev vietu labāko sešiniekā praktiski ieguva jau aizvakar, kad ļoti negaidīti ar 6:5 pārspēja par tā mača favorītiem uzskatītos slovākus. Vakar vakarā apakšgrupas pēdējā mačā dāņu juniori ar 0:10 palika "sausā" mačā pret mājiniekiem zviedriem. Jāatgādina, ka Dānijas vīriešu izlases līdz šim visu laiku labākais sasniegums bijusi 7.vieta 2003.gada pasaules čempionātā, bet pirms diviem gadiem dāņi uzvarēja B divīzijā, tātad ieņēma 9.vietu pasaulē.

 

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

Latvijas un Dānijas juniori savā starpā pēdējo reizi tikušies 2015.gada 7.februārī starptautiskā turnīrā, kas notika Polijas pilsētā Zbonšiņā. Toreiz ar 3:2 pārāki izrādījās dāņi. Abu izlašu pēdējais duelis pasaules čempionātā notika pirms četriem gadiem Hamburgā, kad abas komandas cīnījās vienā apakšgrupā. Toreiz mačs noslēdzās neizšķirti (6:6), turklāt tās izskaņā atspēlēties nācās latviešiem. Pusminūti pirms pamatlaika beigām, spēlējot jau bez vārtsarga, rezultātu izlīdzināt izdevās Edžum Ceriņam. Ņemot vērām, ka kopējā vārtu attiecība labāka bija mūsu komandai, Latvijas izlase apakšgrupā ierindojās 3.vietā, bet visā turnīrā toreiz tika izcīnīta sestā vieta. Dāņi pēc tam zaudēja spēlē par 7.vietu un izkrita no A divīzijas.

 

Šajā pasaules čempionātā Latvijas junioru izlases florbolisti trijās spēlēs guvuši 23 vārtus. Rezultatīvākais starp mūsējiem un astotais labākais visā turnīrā ar 7 (5+2) punktiem ir mūsu kapteinis Klāvs Ozoliņš. Arnijam Kuratņikam 5 (4+1) punkti, tie visi tika gūti vakardienas mačā pret poļiem. 4 (1+3) punkti ir Pētera Trekšes kontā, bet pa 5 (2+1) punktiem sakrājuši trīs mūsējie - Jānis Ragovskis, Krišs Treimanis un Ivo Popovs. Dāņu junioriem pagaidām tikai septiņi vārtu guvumi, divus no tiem iemetis Frederiks Tronderups Nīlsens. Mūsu vārtsargs Kārlis Pops atvairījis 68.51% pretinieku metienu, bet Emīla Ērgļa statistika ir 72.22%. Dāņu vārtus labāk sargājis Emīls Briksagers - 74.07%.

 

Latvijas vīriešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Kārlis Pops

V

FBK Valmiera

2.

Emīls Ērglis

V

Triobet/Ulbroka

3.

Ralfs Orste

A

Ķekava

4.

Krišs Lužinskis

A

FBK Valmiera

5.

Jānis Ragovskis

A

Talsi/Irlava

6.

Ulvis Mētra

A

Triobet/Ulbroka

7.

Kārlis Pupils

A

FK Kurši

8.

Renāts Degins

A

Ķekava

9.

Mariss Giņko

A

Lielvārde/FatPipe

10.

Pēteris Trekše

U

Lekrings

11.

Kristers Eglītis

U

Triobet/Ulbroka

12.

Klāvs Ozoliņš

U

SC Classic (Somija)

13.

Matīss Pēteris Polis

U

Lielvārde/FatPipe

14.

Lauris Alvis Stiprais

U

FBK Valmiera

15.

Krišs Treimanis

U

Talsi/Irlava

16.

Arnijs Kuratņiks

U

Rubene

17.

Ivo Popovs

U

FK Kurši

18.

Emīls Birķis

U

Triobet/Ulbroka

19.

Edgars Puriņš

U

SK Pārgauja

20.

Niks Blumfelds

U

Lielvārde/FatPipe

 

Galvenais treneris: Ainārs Juškēvičs

Treneris: Aigars Belasovs

Vārtsargu treneris: Mārtiņš Krūms

Treneris: Remārs Vikānis

Fiziskās sagatavotības treneris: Ivars Čākurs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Jolanta Tauriņa-Ieveniece

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

SF
JUGLASCIEMS