Juniori sāk ar spēli pret pasaules čempioniem somiem

08.05.2013

trenins_129.jpg

Šodien pulksten 13.15 (pēc Latvijas laika) savu pirmo spēli Hamburgā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā U19 vīriešu izlasēm aizvadīs Latvijas valstsvienība. Mūsu puišus gaida cīņa ar visnotaļ respektējamiem pretiniekiem – patreizējiem pasaules čempioniem somiem.

 

Somijas juniori izcīnījuši medaļas visos sešos līdz šim notikušajos pasaules čempionātos. Viņu kontā ir pa divām zelta, divām sudraba un divām bronzas godalgām. Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika citā Vācijas pilsētā – Veisenfelsā, somi finālā ar 4:3 pārspēja savus sīvākos konkurentus zviedrus. Latvijas juniori jau trijos čempionātos pēc kārtos finišējuši 5.vietā, bet iepriekš vienu reizi bijuši sestie, divas reizes – ceturtie pasaulē.

 

Latvijas juniori ar saviem somu vienaudžiem oficiālās spēlēs līdz šim tikušies četras reizes, visos mačos mūsējie piedzīvoja zaudējumus. Vispieklājīgākais rezultāts, kādu iespēja mūsējie, bija pārbaudes spēlē pirms diviem gadiem – 1:5. Divas pārbaudes spēles ar somiem tika aizvadītas arī pirms šī čempionāta. Pirmajā latvieši zaudēja ar 1:14 (vārtus mūsu komandas labā no Ingara Matisona piespēles guva Ringolds Kalniņš). Otrajā mačā pēc pretinieku vēlmes mūsu junioru komanda tika pastiprināta ar vienu pieaugušo izlases piecinieku. Somi uzvarēja ar 11:3, bet no mūsu jauniešiem ar vārtu guvumu izcēlās Toms Bitmanis, ar rezultatīvu piespēli – Oskars Bergmanis.

 

Pārbaudes spēles ar somiem uzskatāmi parādīja, ka šai izlasei ir ļoti spēcīgs pirmais piecinieks. Tieši tāpēc, gatavojoties šīsdienas spēlei, mūsu valstsvienības treneri devuši puišiem uzdevumu neļaut spēlēt Somijas komandas triecienmaiņai, pieturot bumbiņu, kad tā ir laukumā. Protams, ārkārtīgi svarīgi būs pēc iespējas mazāk kļūdīties piespēlēs, sevišķi – savā aizsardzības zonā. Noteikti jāgūst vārti, tāpēc latviešiem uzsvars būs jāliek uz rezultatīviem pretuzbrukumiem.

 

Spēli pret Somiju Latvijas izlase uzsāks šādā sastāvā:

1.maiņa: Jurševskis (u-k), Niedra (u-c), Akmeņlauks (u-l), Žuks (a-k) un Broks (a-l)

2.maiņa: Ceriņš (u-k), Laucis (u-c), Rozenbahs (u-l), Dravnieks (a-k) un Bergmanis (a-l)

3.maiņa: Matisons (u-k), Puķītis (u-c), Bitmanis (u-l), Hartmanis (a-k) un Zilberts (a-l)

Vārtos: Vents

Rezervē: Rogainis, Melderis, Mālnieks un Kalniņš

Šo spēli Latvijas valstsvienības spēlētāji aizvadīs sarkanajās formās.

 

Visas 7. pasaules čempionāta spēles tiks translētas interneta TV tiešraidē. Šīsdienas spēli starp Latvijas un Somijas junioru izlasēm skatīt ŠEIT.

JUGLASCIEMS