Juniori ieradušies pasaules čempionāta norises vietā Hamburgā

06.05.2013

jun_brauc.jpg

Šodien pēcpusdienā Vācijas pilsētā Hamburgā ieradās Latvijas U19 vīriešu florbola izlase, lai piedalītos 7. pasaules čempionātā, kas notiks no 8. līdz 12.maijam.

 

Mūsu valstsvienības spēlētāji un viņus pavadošais personāls ceļu līdz Vācijas otrajai lielākajai pilsētai, kas atrodas šīs valsts ziemeļos (Elbas upes grīvā), veica raiti un bez aizķeršanās. Vācija latviešu sagaidīja ar teju vasarīgiem laika apstākļiem – spīdēja saule, bet gaisa temperatūra bija pakāpusies līdz +25 grādiem.

 

Hamburgā mūsu izlase iemitinājās hotelī – hostelī A&O, kas atrodas pilsētas dienvidu rajonā. Šo pašu viesnīcu dzīvošanai pasaules čempionāta laikā izvēlējušās vēl vairākas komandas. Spēlētāji dzīvo numuriņos pa četriem, par sadzīves apstākļiem sūdzību nav.

 

Uzreiz pēc pusdienām Latvijas komanda devās uz treniņu, kura laikā tika pieslīpētas taktikas nianses, kā arī veiktas pēdējās korekcijas maiņu sastāvos. Jau pirms treniņa treneru korpuss bija diezgan pārliecināts par mūsu izlases pirmo maiņu – spēlējot kopā, pārliecinošu iespaidu atstāja uzbrucēji Toms Akmeņlauks, Toms Niedre, Artūrs Jurševskis, un aizsargi Mārtiņš Broks un Antons Žuks.

 

Tieši pirms izbraukšanas uz pasaules čempionātu izlases spēlētāji par ievēlēja komandas kapteini ievēlēja valmierieti Dāgu Rozenbahu, bet par viņa asistentu – liepājnieku Kārli Lauci. Šovakar pirms vakariņām Rozenbahs un Laucis uzrunāja savus komandas biedrus, aicinot viņus visas savas domas un spēkus veltīt tikai vienam mērķim – iekļūšanai čempionāta pusfinālā.

 

Rīt, 7.maijā, mūsu florbola izlase aizvadīs vēl vienu treniņu, bet jau parīt viņus gaida pirmā pasaules čempionāta spēle. Pretiniekos latviešiem būs patreizējie pasaules čempioni - Somijas florbolisti.

 

Latvijas U-19 vīriešu izlase:

N.p.k.

Poz.

Vārds un Uzvārds

Komanda

1.

G

Agris Rogainis

Valmiera

2.

G

Anrijs Vents

SK Pārgauja

3.

D

Emīls Hartmanis

Talsi/Triobet

4.

D

Juris Zilberts

Rubene

5.

D

Miķelis Dravnieks

RTU/Inspecta

6.

D

Antons Žuks

Lielvārde

7.

D

Jānis Melderis

Lekrings

8.

D

Mārtiņš Broks

Valmiera

9.

D

Matīss Mālnieks

Rubene

10.

D

Oskars Bergmanis

Kurši

11.

F

Toms Niedre

FK Bauska

12.

F

Dāgs Rozenbahs

Valmiera

13.

F

Kārlis Laucis

Kurši

14.

F

Toms Bitmanis

Talsi/Triobet

15.

F

Edžus Ceriņš

RTU/Inspecta

16.

F

Toms Akmeņlauks

Lielvārde

17.

F

Artūrs Jurševskis

Lekrings

18.

F

Ringolds Kalniņš

Rubene

19.

F

Ingars Matisons

Rubene

20.

F

Kristers Puķītis

Lielvārde

 

Galvenais treneris: Īro Parviainens

Treneris: Kristians Bjorkstens

Treneris: Mārtiņš Jarohovičs

Ārsti: Lilita Lazdiņa un Mārtiņš Tēcis

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

 

Latvijas junioru U-19 (vīriešu) izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā florbolā, kas 2013.gada maijā notiks Vācijas pilsētā Hamburgā, tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Latvijas izlases gatavošanos un piedalīšanos pasaules čempionātā atbalsta SIA "LDz ritošā sastāva serviss".

JUGLASCIEMS