Sieviešu 1. līgas čempione – Kocēnu "Rubene-1"

07.04.2024

940a02.jpg

Par Latvijas čempionāta florbolā sieviešu 1. līgas čempioni kļuvusi Kocēnu komanda "Rubene-1", kas šodien Lielvārdes sporta centrā notikušajā finālspēlē ar 7:3 pārspēja "Līgatni". Neapturama šajā mačā bija pieredzējusī florboliste Edīte Bankava, kura izcēlās ar 4 (1+3) rezultativitātes punktiem. Komandai "Līgatne" vicečempiones tituls un sudraba godalgas.

 

Finālmača rezultāts tika atklāts pirmā perioda vidū, kad ar precīzu metienu izcēlās tieši Edīte Bankava – 1:0, vairāk vārtu šajā trešdaļā netika gūts. 22. minūtē līgatniete Laura Skujevska atjaunoja neizšķirtu rezultātu (1:1), bet drīz vien pēc tam intriga praktiski izzuda, jo pēc otrās trešdaļas kocēnietēm bija trīs vārtu pārsvars – 4:1. Lai arī pēdējā perioda sākumā Līgatnes komanda rezultāta starpību nedaudz samazināja (2:4), galarezultātā "Rubene-1" uzvara šaubas neradīja – 7:3, čempioņu kauss un zelta medaļas kocēnietēm, bet "Līgatnei" jāsamierinās ar sudrabu un vicečempiones titulu.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsardze Estere Elbrete, kura atvairīja 21 no 24 pretinieču metieniem. Rezultatīvākā viņas komandā ar 4 (1+3) punktiem bija Edīte Bankava, bet pa diviem punktiem sakrāja Lība Daija Mikova un Sanija Ramona Ābeltiņa. Par labāko starp līgatnietēm atzina Lauru Skujevsku, kura guva visus trīs savas komandas vārtus.


JUGLASCIEMS