Regulārā turnīra pēdējā spēlē "Ķekava" pārspēj "Lekringu"

02.03.2024

kekava_kom_023.jpg

Šodien ar spēli Cēsīs, kurā "Lekrings" uzņēma FK "Ķekava", noslēdzās ELVI florbola līgas sievietēm regulārais turnīrs. Mača pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (5:5), bet pagarinājumā ķekavietēm uzvaru ar precīzu metienu nodrošināja Annija Dārta Dankfelde – 6:5.

 

Cēsīs notikušās spēles pirmajā periodā laukumā dominēja "Ķekava", kas izvirzījās vadībā ar 3:0. Ar diviem goliem izcēlās Evija Birkhāne, bet vienu reizi "Lekringa" florbolistes pašas ievirzīja bumbiņu savos vārtos. Līdz spēles vidum mājinieces rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 2:3, vārtus guva Elena Klaviniusa un Džeina Eglīte. Pēc otrās trešdaļas vadībā ar 4:2 atradās ķekavietes, jo ar vārtu guvumu izcēlās Liene Leite. Pēdējā periodā iniciatīvu pārņēma cēsnieces, kas 58. minūtē pārņēma vadības grožus ar 5:4. Divus vārtus guva Eglīte, bet vienus – Katrīna Dārta Kārkliņa. Tomēr viešņām izdevās atspēlēties – 59. minūtē Annija Dārta Dankfelde pārtvēra bumbiņu un atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 5:5. Pagarinājuma 2. minūtē tā pati Dankfelde saņēma Katrīnas Kates Fībigas piespēli un guva izšķirošos vārtus, nodrošinot FK "Ķekava" uzvaru ar 6:5 un divus punktus turnīra tabulā. Cēsu "Lekringam" tika viens punkts.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta divu vārtu autore Evija Birkhāne. Rezultatīvākā ar 5 (2+3) punktiem bija Annija Dārta Dankfelde. Labākās spēlētājas balvu Cēsu komandā saņēma "hat-trick" autore Džeina Eglīte. Viņas komandas biedrenēm Elenai Klaviniusai un Katrīnai Dārtai Kārkliņai pa 2 (1+1) punktiem. Cēsu komandai "Lekrings" ar vienu izcīnīto punkti pietika, lai regulārajā turnīrā nosargātu 3. vietu, bet FK "Ķekava" jāsamierinās ar pēdējo pozīciju. Līdz ar to kļuva skaidrs, ka pusfinālā Cēsu "Lekrings" mērosies spēkiem ar Kocēnu "Rubeni", bet "Ķekava" krustos nūjas ar Rīgas "NND/RJTC".

JUGLASCIEMS