Latvijas izlase pirmajā spēlē piekāpjas zviedru "Karlstad IBF"

17.08.2023

dsc_9008.jpg

Šovakar Cēsu sporta kompleksā ar spēli starp Latvijas vīriešu izlasi un Zviedrijas klubu "Karlstad IBF" startēja starptautiskais pirmssezonas florbola turnīrs "Latvian Open 2023". Latvieši labi turējās pret meistarīgajiem skandināviem, tomēr galarezultātā piekāpās ar 2:4 (0:1, 2:1, 0:3). Abus vārtus mūsu izlases labā guva Lielvārdes florbola audzēkņi Toms Akmeņlauks un Juris Sandis Jēgers.

 

Somu speciālista Heiki Lūkonena vadītā Latvijas vīriešu izlase Cēsīs ieradās ar vairākiem debitantiem sastāvā, bet interesantākais varētu būt viņa jaunais asistents Jānis Salcevičs, kurš vēl pagājušajā sezonā kā vārtsargs palīdzēja mūsu valstsvienībai iegūt 5. vietu pasaulē, bet ar savu komandu "Lielvārde/Fat Pipe" kļuva par Latvijas čempionu. Viens Latvijas izlases kandidāts bija arī pretinieku rindās – latviešu izcelsmes zviedru vārtsargs Pontus Zarins. Mūsu komandas vārtu drošību treneri uzticēja jaunajam talseniekam Sandijam Gabrielam Siliņam.

 

Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti – 13. minūtē rezultātu atklāja zviedri (0:1). 18. minūtē pretiniekiem radās iespēja izpildīt soda metienu, bet šajā duelī pārāks izrādījās Siliņš. Otrās trešdaļas sākumā vajadzēja tikai četras minūtes lai vadības grožus pārņemtu Latvijas florbolisti. 21. minūtē pēc Rolanda Kovaļevska piespēles ar vārtu guvumu izcēlās Toms Akmeņlauks (1:1), bet 25. minūtes sākumā Ralfa Matīsa Baloža piespēli rezultatīvi izmantoja Juris Sandis Jēgers – 2:1. Pēc otrā perioda rezultātu tablo vēstīja par līdzsvaru (2:2). Pēdējā periodā pie vārtu guvumiem tika tikai zviedri, pa golam iemetot 42. un 55. minūtē. Pēdējās piecas minūtes latvieši savu vārtsargu mainīja pret sesto laukuma spēlētāju, bet izglābties neizdevās. Latvijas izlase pārbaudes turnīru sākusi ar zaudējumu – 2:4.

 

Kad mačs noslēdzās, abas komandas vēl sacentās pēcspēles metienu izpildē. Arī šajā spēles elementā pārāki izrādījās zviedri (4:3), tāpēc turnīra tabulā viņiem uzvara ar 5:2.


JUGLASCIEMS