Īstā trillerī pie bronzas medaļām tiek Cēsu "Lekrings"

07.04.2023

940a1263.jpg

Pēc 25 gadu pārtraukuma pie Latvijas sieviešu čempionāta florbolā Virslīgas medaļām tikušas Cēsis. Šodien Lielvārdes sporta centrā Cēsu "Lekrings" pagarinājumā ar 5:4 pārspēja "Ķekavu", izcīnot bronzas godalgas. Izšķirošais vārtu guvums Luīzes Raseicevas kontā.

 

Spēli par ELVI florbola līgas sievietēm bronzas godalgām veiksmīgāk sāka FK "Ķekava", kas 5. minūtē Valērijas Druzjakas personā atklāja rezultātu – 1:0. Pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo bija neizšķirts (1:1), jo 13. minūtē ar vārtu guvumu izcēlās cēsniece Dārta Malkava. Otrajā trešdaļā trīs golus pēc kārtas iemeta Cēsu florbolistes, izvirzoties vadībā ar 4:1. Vienus vārtus guva Betija Raseiceva, bet divus – viņas dvīņumāsa Luīze Raseiceva. Pēc ceturto vārtu zaudējuma ķekavietes pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, kas viņām noteikti nāca par labu. Jau nākamajā minūtē arvārtu guvumu izcēlās Annija Dārta Dankfelde (2:4). 44. minūtē Liene Leite rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (3:4), bet 59. minūtē ķekaviešu kapteine Paula Metāla ar precīzu metienu atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 4:4. Bija jāaizvada pagarinājums. Papildlaikā vairāk uzbruka cēsnieces, tāda taktika deva vēlamo rezultātu – 9. minūtē bumbiņu pārtvēra Luīze Raseiceva, kura to raidīja ķekaviešu vārtos nodrošinot savai komandai "Lekrings" uzvaru ar 5:4, 3. vietu un bronzas medaļas.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju sastāvā saņēma izšķirošo vārtu autore Luīze Raseiceva, kura 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākā. Par labāko starp ķekavietēm atzina vārtsardzi Kristīni Kirolovu, kura atvairīja 37 no 42 pretinieču metieni. Rezultatīvākā viņas komandā ar 3 (1+2) punktiem bija Valērija Druzjaka.

SF
JUGLASCIEMS