Cēsu "Lekrings" aptur ulbrociešu uzvaru gājienu

18.12.2022

lekrings_22.jpg

ELVI florbola līgas vicelīdere "FS Masters/Ulbroka" pirms šīsdienas tikšanās ar pašreizējo čempioni "Lekrings" (Cēsis) bija svinējusi septiņas uzvaras pēc kārtas. Cēsis ulbrociešu panākumu sērija pārtrūka, jo uzvaru ar 9:6 izcīnīja "Lekrings", kuras rindās ar 4 (2+2) rezultativitātes punktiem izcēlās Edgars Puriņš.

 

Komandas "FS Masters/Ulbroka" un "Lekrings" spēkiem bija mērojušās jau sezonas sākumā, toreiz Ulbrokā uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešams papildlaiks, kurā pie uzvaras ar 9:8 un diviem punktiem tika mājinieki. Pa šo laiku abas vienības bija cīnījušas ar salīdzinoši līdzīgām sekmēm, jo ulbrocieši ar 32 punktiem turnīra tabulā ieņēma 2. vietu, bet cēsniekiem pirms šīsdienas mača bija 27 punkti un 3. vieta.

 

Šīsdienas mača rezultātu Cēsu sporta kompleksā jau 3. minūtē atklāja Ulbrokas komandas čehu leģionārs Tomašs Veselijs – 1:0. Pēc pusminūtes viņa komandas biedrs panāca jau 2:0. Cēsu komanda nekavējās atbildēt ar trim goliem pēc kārtas – 3:0, divus vārtus guva Edgars Puriņš, bet vienus – Krišs Treimanis. Pēc pirmā perioda rezultāts gan bija neizšķirts (3:3), jo savus otros vārtus šajā mačā iemeta arī Artūrs Narogs. Otrās trešdaļas laikā Cēsu komanda izvirzījās vadībā arvienu vārtu pārsvaru – 5:4. Pēdējā spēles nogrieznī "FS Masters/Ulbroka" 55. minūtē vēl atpalika par tikai vienu vārtu guvumu (6:7), bet atlikušajā laikā mājinieki iemeta vēl divus golus un "Lekrings" varēja svinēt uzvaru ar 9:6.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Andris Rajeckis, kurš izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Divas piespēles arī viņa komandas kapteinim Tomam Rīsmanim, bet 2 (1+1) punkti Kriša Treimaņa kontā. Divus golus iemeta Emīls Dzalbs, bet rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Edgars Puriņš. Par labāko starp ulbrociešiem atzina aizsargu Kārli Jāni Petrovski, kuram arī divas rezultatīvas piespēles. Rezultatīvākais viesu komandā ar 4 (3+1) punktiem bija Artūrs Narogs. Pēc šīs spēles situācija turnīra tabulas augšgalā nemainījās. Jauno gadu līdera godā ar 33 punktiem sagaidīs FBK "Valmiera", 2. vietā ar 32 punktiem atrodas "FS Masters/Ulbroka", bet šim duetam ar 30 punktiem pietuvojusies Cēsu komanda "Lekrings".

JUGLASCIEMS