"Sparta Tallinn" revanšējas "Ķekavai"

16.10.2022

kekava_vair_21.jpg

Latvijas un Igaunijas sieviešu florbola līgā pie pirmā panākuma tikusi komanda "Sparta Tallinn", kas šodien savā laukumā ar 5:3 pieveica FK "Ķekava", revanšējoties par vakar piedzīvoto zaudējumu. Ķekavas komandas labā divus vārtus guva Evija Birkhāne.

 

Vakar ķekavietes turpat Igaunijas galvaspilsētā jau tikās ar "Sparta Tallinn" un spraigā cīņā svinēja panākumu ar 4:3. Šīs mača rezultātu 15. minūtē atklāja igaunietes (0:1), bet jau nākamajā minūtē ar golu atbildēja Evija Birkhāne, pēc 20 nospēlētām minūtēm tablo vēstīja par neizšķirtu rezultātu – 1:1. Otrās trešdaļas laikā mājinieces ieguva divu vārtu pārsvaru (4:2). Pēdējā periodā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, bet tas nozīmēja, ka "Sparta Tallinn" varēja svinēt pirmo uzvaru šajā turnīrā.

 

Par labāko spēlētāju Ķekavas komandā tika atzīta Evija Birkhāne, kura izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Talliniešu rindās rezultatīvākā ar 3 (1+2) punktiem bija Kate Lahtmetsa, bet par labāko spēlētāju tika atzīta vārtsardze Merlina Arusalu, kura atvairīja 36 no 39 latviešu metieniem. Pēc šīs uzvaras "Sparta Tallinn" ar trim punktiem pakāpās uz 5. vietu turnīra tabulā, bet "Ķekavai" joprojām seši punkti un 4. vieta.

JUGLASCIEMS