Juniorēm noslēdzošais gatavošanās posms pasaules čempionātam

21.08.2022

wu192022pre.png

Latvijas sieviešu U19 florbola izlase galvenās treneres Lindas Līces vadībā turpina gatavošanos desmitajam pasaules junioru čempionātam, kas no 31. augusta līdz 4. septembrim norisināsies Polijas pilsētā Katovicē. Augusta sākumā tika nosaukts 20 spēlētāju sastāvs, kas dosies uz turnīru un šīs florbolistes nedēļas nogalē (20.-21. augusts) bija pulcējušās uz divu dienu treniņnometni Kocēnu sporta namā.

 

Nometnes ietvaros tika aizvadītas pārbaudes spēles pret Kocēnu sporta skolas jauniešiem un "Rubene/Lekrings" apvienoto sieviešu komandu.

 

Pirms došanās uz Poliju mūsu valstsvienībai vēl ir plānota dalība starptautiskajā pirmssezonas florbola turnīrā "Latvian Open 2022" (26. - 28. augusts), kur pretinieces būs sieviešu virslīgas komandas "Rubene", "Ķekava" un "NND". Uz čempionātu Latvijas izlase izbrauks agrā 29. augusta rītā, bet pirmo maču aizvadīs 31. augusta vakarā.

 

Pēc nometnes noslēguma komentāru sniedza valstsvienības galvenā trenere Linda Līce: "Šajā nometnē aizvadījām divas pārbaudes spēles - vienu pret čaļiem, otru pret dāmām. Bija svarīgi nostiprināt spēli aizsardzībā, spēlējot pret puišiem, savukārt, pret meitenēm vairāk jau pierast arī pie spēles ar bumbu. Tāpat kopīgi ar meitenēm papētījām pretiniekus apakšgrupā, pārrunājām komandas mērķus un galvenos uzsvarus savā spēlē. Nākamnedēļ vēl pēdējais sagatavošanās posms - piedalīsimies "Latvian Open". Svarīgi ir pēc iespējas vairāk spēlēt un atrast dažādas sadarbības gan maiņās, gan arī starp dažādām spēlētajam. "Latvian Open" būsim pilnā sastāvā, izņemot Aurēliju Zariņu, kurai ir spēles klubā Somijā. Vienīgā ārzemēs spēlējošā florboliste mums pievienosies tikai uz čempionātu. Dažām spēlētājām ir mikrotraumas un veselības iemeslu dēļ vēl ir iespējamas izmaiņas galīgajā sastāvā. Lēmumus šajā jautājumā pieņemsim tuvākajās dienās. Komandā ir labs noskaņojums, aizvien vairāk iepazīstam viens otru, veicot arī dažādas komandas saliedēšanas aktivitātes. Ceram, ka čempionātā spēlētājām izdosies parādīt savu labāko sniegumu un kopā izpildīt komandas mērķus."

 

Izlases sastāvā ir iekļautas divas vārtsardzes, četras aizsardzes, deviņas uzbrucējas un piecas florbolistes, kuras ir universālas un pēc vajadzības var darboties gan uzbrukuma, gan aizsardzības pozīcijās.

 

Vislielākā pārstāvniecība (kopā deviņas spēlētājas) ir no Kocēnu sporta kluba komandām "Rubene" un "Rubene-1", pa trim florbolistēm pārstāv Cēsu "Lekringu" un "NND/RJTC", divas - "Irlava/Tukums-Slampe", bet pa vienai - "Ķekavas Bulldogs/NND" un "FK Ķekava". Viena mūsu valstsvienības spēlētāja nākamajā sezonā pārstāvēs ārvalstu klubu - tā ir Rēzeknes florbola audzēkne Aurēlija Zariņa (Somijas "Nystars Uusikaupunki").

 

Sešas no sastāvā iekļautajām spēlētājām (Samanta Bērziņa, Katrīna Kate Fībiga, Aurēlija Zariņa, Betija Raseiceva, Luīze Raseiceva un Emīlija Salaciete) piedalījās arī iepriekšējā pasaules junioru čempionātā, kas 2021. gadā notika Zviedrijā, bet četras (Samanta Bērziņa, Madlēna Rozīte, Luīze Raseiceva un Emīlija Salaciete) savus spēkus jau pamēģinājušas arī pieaugušo pasaules čempionātā.

 

Latvijas sieviešu U19 izlases sastāvs:

 

 Nr.p.k. Spēlētāja  Pozīcija

Komanda

1. Madlēna Rozīte Uzbrucēja

Rubene-1

2. Estere Elbrete Vārtsardze

Rubene-1

3. Luīze Raseiceva Uzbrucēja

Lekrings

4. Katrīna Dārta Kārkliņa Uzbrucēja/Aizsardze

Lekrings

5. Elīna Sirmā Uzbrucēja

Rubene-1

6. Kristiāna Biezuma Aizsardze

Ķekavas Bulldogs/NND

7. Evelīna Caune Uzbrucēja/Aizsardze

Rubene-1

8. Betija Raseiceva Uzbrucēja

Lekrings

9. Marta Drille Uzbrucēja/Aizsardze

Rubene-1

10. Emīlija Salaciete Uzbrucēja

Rubene

11. Samanta Bērziņa Aizsardze

Rubene

12. Allana Kolosova Vārtsardze

NND/RJTC

13. Evelīna Sirmā Aizsardze

Rubene-1

14. Kristīne Andrējeva Uzbrucēja

Irlava/Tukums-Slampe

15. Katrīna Kate Fībiga Uzbrucēja/Aizsardze

FK Ķekava

16. Klinta Rovīte Uzbrucēja

NND/RJTC

17. Aurēlija Zariņa Uzbrucēja

Nystars (Somija)

18. Viktorija Kovaļova Aizsardze

NND/RJTC

19. Jolanta Koziņeca Uzbrucēja Rubene-1
20. Valērija Kurilo Uzbrucēja/Aizsardze

Irlava/Tukums-Slampe

 

Rezervistes, kuras savainojumu vai veselības problēmu gadījumā var aizstāt kādu no pamatsastāva spēlētājām: Marta Viegliņa (Ķekavas Bulldogs/NND), Amanta Muceniece (Irlava/Tukums-Slampe), Elīza Jākobsone (Irlava/Tukums-Slampe), Sanija Pokkere (Lekrings), Katrīna Elizabete Zvirbule (Irlava/Tukums-Slampe), Laura Bišofa (Irlava/Tukums-Slampe), Viktorija Kuročkina (FK Ķekava), Dinija Pinkule (Rubene-1).

 

Galvenā trenere: Linda Līce

Treneris: Jānis Dainis

Treneris: Jānis Inģists

Fiziskās sagatavotības treneris: Kaspars Reikmanis

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Annija Andrejsone

SF
JUGLASCIEMS