"Ķekavas Bulldogs/NND" pārvar "Rubene-1" barjeru un spēlēs finālā

02.04.2022

bulldogs_vancane_22.jpg

Par ELVI florbola līgas sievietēm otro finālisti kļuvusi "Ķekavas Bulldogs/NND", kas šodien Kocēnu sporta namā ar 4:3 pārspēja komandu "Rubene-1", pusfināla sērijā triumfējot ar 3:0, Izšķirošos vārtus ķekaviešu labā 54. minūtē guva Līga Vancāne.

 

Pusfināla sērijas starp komandām "Ķekavas Bulldogs/NND" un "Rubene-1" pirmās divas spēles notika Ķekavā. Pirmajā mačā, kurā Kocēnu komandai nācās iztikt bez savām pieredzējušajām spēlētājām, "Ķekavas Bulldogs/NND" uzvarēja ļoti pārliecinoši, sakaujot savas gados jaunās pretinieces ar 14:3. Jau sērijas otrajā mačā cīņa izvērtās pavisam citāda – ķekavietēm nācās likvidēt triju vārtu deficītu (3:3), bet uzvaru viņas svinēja tikai pēcspēles metienos – 4:3.

 

Šodien sērijas bija pārcēlusies uz "Rubene-1" mājvietu – Kocēnu sporta namu. Trešās spēles rezultātu pirmā perioda pašā izskaņā atklāja mājinieces Elīnas Sirmās personā – 1:0. 26. minūtē Elīna Caune panāca jau 2:0. Spēles vidū pirmos vārtus guva viešņas – 1:2, ar precīzu metienu izcēlās Līga Vancāne. 36. minūtē Elīna Dīce atjaunoja neizšķirtu rezultātu (2:2), bet pēc otrās trešdaļas vadībā ar 3:2 jau atkal atradās "Rubene-1", kurās labā golu iemeta Jolanta Koziņeca. Pēdējā periodā ķekaviešu un rīdzinieču apvienotajai komandai izdevās atspēlēties. 42. minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Elīna Štrausa (3:3), bet 54. minūtē Annas Mūrnieces piespēli uzvaras vārtos pārvērta Līga Vancāne. "Ķekavas Bulldogs" varēja svinēt uzvaru ar 4:3, visā sērijā triumfējot ar 3:0.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma Karīna Mičule, kura ar rezultativitāti šajā mačā gan neizcēlās. Divi goli Līgas Vancānes kontā, 2 (1+1) punkti Elīnas Dīces kontā, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Anna Mūrniece. Par labāko starp kocēnietēm atzina Evelīnu Cauni, kura ar 2 (1+1) punktiem bija rezultatīvākā. "Ķekavas Bulldogs/NND" ir iekļuvusi finālā, kur sērijā par čempioņu kausu cīnīsies ar titula pašreizējo īpašnieci "Rubeni". Kocēnu "Rubene-1" vienā spēlē par bronzas medaļām krustos nūjas ar komandu "Līgatne".

SF
JUGLASCIEMS