"Rubene" finālsēriju sāk ar uzvaru savā laukumā

05.06.2021

rubene_balina.jpg

Šodien Kocēnu sporta namā sākās ELVI florbola līgas sievietēm finālsērija, kurā titulētās "Rubenes" pretiniece ir komanda "Ķekavas Bulldogs/NND". Sērijā vadībā ar 1:0 izvirzījušās kocēnietes, kas savas viešņas pārspēja ar 5:3, par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina vārtsardzi Sintiju Bāliņu, kura atvairīja 21 no 24 pretinieču metieniem.

 

Līgas finālā tiekas abas regulārā turnīra līderes – Kocēnu "Rubene", kas šosezon vēl nav jutusi zaudējuma rūgto garšu, un otrās vietas ieguvēja "Ķekavas Bulldogs/NND". Loģiski, ka abās savstarpējās spēlēs pie panākuma tika kocēnietes, kuras savā laukumā bija pārākas ar 8:3, bet Ķekavā savas pretinieces sakāva pat ar 10:1. Finālsērijas pirmajā mačā "Rubenes" pārsvars gan nebija izteikts.

 

Sērijas pirmās spēles rezultātu jau 4. minūtē, realizējot savas komandas skaitlisko vairākumu, atklāja kocēniete Zane Darša – 1:0. 14. minūtē viņas komandas biedrene Simona Grāpēna panāca jau 2:0. "Ķekavas Bulldogs/NND" arī izmantoja savu skaitlisko pārsvaru, vēl pirmajā periodā vienus vārtus atgūstot – 1:2, gols Annas Mūrnieces kontā. Otrās trešdaļas sākumā Anna Ankudinova atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 2:2. Tomēr tad trīs vārtus pēc kārtas guva Kocēnu komanda – 5:2, pa golam iemeta Samanta Bērziņa, Laura Gaugere un Paula Matisone. Pēdējā periodā ķekavietes izmisīgi centās atspēlēties, taču guva tika vienus vārtus – 53. minūtē ar precīzu metienu izcēlās Anda Luža (5:3). Finālsēriju ar uzvaru sāka Kocēnu "Rubene", sērija turpināsies līdz vienas komandas diviem panākumiem.

 

Par šī mača labākajām spēlētājām abās komandās tika atzītas vārtsardzes. Kocēniete Sintija Bāliņa tika galā ar 21 no 24 pretinieču raidījumiem, bet ķekaviete Jana Filipsone neitralizēja 22 no 27 metieniem. Rezultatīvākās uzvarētāju rindās ar 2 (1+1) punktiem katrai bija Simona Grāpēna un Laura Gaugere, bet viešņu komandā 2 (1+1) punkti Annai Ankudinovai. Sērijas otrā spēlē notiks jau rīt, 6. jūnijā, Ķekavā.

SF
JUGLASCIEMS