Pasaules junioru čempionāts pārcelts uz 2021.gadu

16.06.2020

wfcu192020.jpg

Starptautiskās florbola federācijas (IFF) valdes sēdē, kas norisinājās 15. jūnijā, pieņemts lēmums par 2020. gada septembrī Zviedrijā plānotā Pasaules čempionāta florbolā U19 juniorēm pārcelšanu uz 2021. gada maiju.

 

Zviedrijas Florbola federācija kopā ar Upsalas pašvaldību un IFU arēnu iesniedza pieteikumu, lai atliktu turnīru, kuram sākotnēji bija jānotiek no 2020. gada 6. līdz 10. maijam. Martā tika pieņemts lēmums turnīru izspēlēt no 2. līdz 6. septembrim, tomēr balstoties uz valdošo pandēmijas situāciju pasaulē, Zviedrijas puse uzskata, ka nav iespējams organizēt plānoto pasākumu arī šajā laikā. Lēmuma galvenie iemesli ir nespēja pilnībā garantēt dalībnieku drošību un vietējās veselības pārvaldes pašreizējie noteikumi, kas ierobežo ne vairāk kā 50 cilvēku pulcēšanos publiskās vietās, kas nozīmētu, ka spēlēm būtu jānotiek bez skatītāju klātbūtnes. Nav arī drošu pazīmju būtiskai ceļošanas un karantīnas ierobežojumu atvieglošanai Eiropas Savienības reģionā, tāpēc pastāv augsts risks, ka visas 16 izlases nevarētu ierasties un piedalīties čempionātā. Turnīra norise bez visu kvalificējušos komandu dalības negatīvi ietekmētu meiteņu florbola attīstību un nenodrošinātu sportiskā principa ievērošanu uzvarētāju noteikšanā. Čempionāta norise bez līdzjutēju klātbūtnes smagi ietekmētu tā finansiālo pusi.

 

Pamatojoties uz Zviedrijas Florbola federācijas iesniegumu IFF prezidents Tomass Eriksons valdes sēdē ierosināja piekrist atlikt U19 pasaules čempionātu sievietēm uz nākamo gadu. Lēmuma pieņemšanas galvenie faktori bija visu dalībnieku drošība un pārliecība, ka visām izlasēm jābūt iespējai piedalīties.

 

Turnīra nosaukums joprojām būs "U19 WFC 2020" un tas tiks aizvadīts no 2021. gada 5. līdz 9. maijam Upsalā, Zviedrijā.

 

Čempionātā varēs piedalīties tās pašas vecuma grupas spēlētājas (dzimušas 2001. gada 1. janvārī vai vēlāk, bet ne vēlāk kā 2005. gada 5. maijā), kā bija noteikts sākotnēji.

 

Informāciju sagatavoja:
Sāra Mičela
IFF pasākumu menedžere

SF
JUGLASCIEMS