Talsenieki spraigā galotnē pārspēj vicečempionus

08.01.2020

talsi_gols_2019.jpg

Jaunajā gadā jau otro uzvaru guvusi komanda "Talsu NSS/Krauzers", kas šovakar savā laukumā ar 7:6 pārspēja ELVI florbola līgas vīriešiem vicečempioni "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka". Izšķirošos vārtus pamatlaika 59.minūtē iemeta Andrejs Šķerbergs. Talsenieki pēc šī panākuma turnīra tabulā pakāpās uz augsto trešo pozīciju.

 

Kad Talsu komanda regulārā turnīra pirmajā aplī viesojās Ulbrokā, uzvaru ar tikai vienu vārtu pārsvaru (5:4) guva ulbrokieši. Šovakar "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" bija ieradusies pie talseniekiem atbildes vizītē. Skaidrs, ka Talsu komanda alka revanša, taču arī Ulbrokas florbolistiem šis mačs bija ļoti svarīgs, jo uzvaras gadījumā viņi atgūtu turnīra tabulas līderu godu.

 

Laukumā pirmie uzgavilēt varēja viesi, jo jau 2.minūtē ar precīzu metienu rezultātu atklāja ulbrokietis Kaspars Šķēls – 1:0. Kā vēlāk izrādījās, tā bija vienīgā reize šajā spēlē, kad Ulbrokas komanda atradās vadībā. Jau pirmā perioda vidū vadības grožus ar 2:1 pārņēma mājinieki, kuru labā pa golam iemeta Matīss Fogelis un Rūdolfs Siliņš. Vienu vārtu pārsvars Talsu komandai bija arī pēc pirmā perioda – 3:2. Otrās trešdaļas vidū talseniekiem bija pat triju vārtu pārsvars (6:3), bet pirms trešā perioda viesi to bija samazinājuši līdz minimumam – 5:6. 56.minūtē ulbrokietis Edžus Ceriņš realizēja soda metienu, atjaunojot neizšķirtu (6:6). Punktu šai spēlei vēl pamatlaikā pielika "Talsu NSS/Krauzers" – 59.minūtē tās spēlētājs Andrejs Šķerbergs uzvaras vārtu guvumā pārvērta Marisa Bergmaņa piespēli – 7:6.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts izšķirošo vārtu autors Andrejs Šķerbergs, kurš šajā mačā bija arī rezultatīvākas ar 5 (2+3) punktiem. 4 (3+1) punkti viņa komandas biedram Matīsam Fogelim. Ulbrokas komandā labākā spēlētāja balvu saņēma Edžus Ceriņš, kuram arī 5 (2+3) punkti. Pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Kaspars Šķēls un Rolands Kovaļevskis. Talsu komanda pēc šīs uzvaras ar 30 punktiem pakāpās uz trešo vietu turnīra tabulā, bet ulbrokiešiem ir par punktu vairāk un joprojām vicelīderu gods.

 

"Talsu NSS/Krauzers" – "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka"  - 7:6 (3:2, 3:3, 1:1)

Metienu attiecība:

18:27 (7:7; 7:11, 4:9)

Rezultatīvākie:

"Talsu NSS/Krauzers" – Andrejs Šķerbergs 5 (2+3), Matīss Fogelis 4 (3+1), Valters Kalnietis 2 (0+2), Artis Raitums 1 (1+0), Rūdolfs Siliņš 1 (1+0), Mariss Bergmanis 1 (0+1).

"Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" – Edžus Ceriņš 5 (2+3), Kaspars Šķēls 2 (1+1), Rolands Kovaļevskis 2 (1+1), Eduards Stūre 1 (1+0), Atis Blinds 1 (1+0).

JUGLASCIEMS