Latvijas izlase līdzvērtīgā cīņā piekāpjas slovākietēm

09.12.2019

img_2371.jpg

Šodien Šveices pilsētā Neišatelē notiekošajā pasaules čempionātā florbolā sievietēm finālturnīrā savu otro spēli aizvadīja Latvijas izlase. Mūsu florbolistes pēdējā trešdaļā pārņēma iniciatīvu, tomēr nespēja pilnībā sadeldēt pretinieču pārsvaru, ko tās bija iekrājušas pirmajos divos periodos. Latvietes piekāpās ar 5:7, rezultatīvākā starp mūsējām ar 4 (2+2) punktiem bija Laura Gaugere.

 

Gan Latvijas, gan Slovākijas izlasei pirms savstarpējā mača jau bija pa vienam zaudējumam – slovākietes aizvakar ar 1:23 kapitulēja zviedrietēm, bet mūsu florbolistes vakar ar 2:14 atzina čehiešu pārākumu. Šīsdienas maču pret Slovākijas valstsvienību mūsu komanda sāka apņēmīgi, bet jau atkal pašā mača sākumā meitenes kļūdījās ar piespēli. Pretinieču pirmais metiens norībināja Laumas Višņevskas sargāto vārtu pārliktni, bet otrais trāpīja mērķī – 3.minūtē rezultāts kļuva 0:1. 5.minūtē rezultatīvs metiens padevās Jūlijai Rozītei (1:1), taču pēc pirmā perioda latvietes atradās iedzinēju lomā ar divu vārtu starpību – 1:3. Īpaši nepatīkams bija pretinieču trešais gols, kas mērķi sasniedza perioda pēdējā sekundē. Pēc otrās trešdaļas latvietes jau zaudēja ar 2:5. Otrās vārtus mūsu izlases labā guva Simona Grāpēna. Pēdējā perioda vidū, kad rezultāts bija 2:6, mūsu spēlētājām izdevās pārņemt iniciatīvu. Pēc viena Elizabetes Pavlovskas un diviem Lauras Gaugeres metieniem pretinieču pārsvars tika samazināts līdz minimumam – 5:6. Tomēr izglābties latvietēm šoreiz nebija lemts – piecas minūtes pirms pamatlaika beigām slovākietes atjaunoja divu vārtu pārsvaru – 5:7. Priekšpēdējā minūtē latvietes uzgavilēja par vēl vienu vārtu guvumu, taču tiesneses videoatkārtojumā pārliecinājās, ka mūsu spēlētājas mestā bumbiņa mērķi nebija sasniegusi. Līdz ar to Latvijas izlase, lai arī brīžiem nodemostrēja ļoti labu spēli, galarezultātā piekāpās savām pretiniecēm ar 5:7.

 

Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīta Laura Gaugere, kura ar 4 (2+2) punktiem bija arī rezultatīvākā. 3 (1+2) punkti Simonas Grāpēnas kontā, bet Elizabete Pavlovska sakrāja 2 (1+1) punktus. Jau rītvakar, pulksten 20.30 (pēc Latvijas laika), mūsu florbolistes dosies laukumā, lai krustotu nūjas ar titulēto Zviedrijas izlasi.

 

Latvija – Slovākija 5:7 (1:3, 1:2, 3:2)

Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Laura Gaugere 4 (2+2), Simona Grāpēna 3 (1+2), Elizabete Pavlovska 2 (1+1), Jūlija Rozīte 1 (1+0).


SF
JUGLASCIEMS