Līdere "Valmiera" zaudē arī Liepājas komandai "Kurši/Ekovalis"

13.10.2019

kursi_019.jpg

Šovakar Liepājas Olimpiskā centra manēžā tika aizvadīta ELVI florbola līgas vīriešiem sestās kārtas pirmā spēle, kurā vietēja komanda "Kurši/Ekovalis" uzņēma turnīra līderi FBK "Valmiera". Valmierieši, kuri vakar Talsos piedzīvoja šosezon pirmo zaudējumu, neveiksmi cieta arī Liepājā. "Kurši/Ekovalis" izrādījās pārāka ar 7:5, pa trim rezultativātes punktiem liepājnieku labā guva Toms Akmeņlauks un Ričards Dēvits.

 

Virslīgas līdere "Valmiera" šīs nedēļas nogalē bija devusies divu dienu turnejā uz Kurzemi. Vakar valmierieši viesojās pie komandas "Talsu NSS/Krauzers" un piedzīvoja piemo zaudējumu šajā sezonā, piekāpjoties talseniekiem pēcspēles metienos ar 5:6. Jau šovakar Valmieras komanda atradās Liepājā, kur aizvadīja sestās kārtas pirmo spēli, krustojot nūjas ar vienību "Kurši/Ekovalis". Pirmais periods pagāja bez vārtu guvumiem, lai gan tā izskaņā liepājniekam Gintam Siliņam bija iespēja izpildīt soda metienu – 0:0. Toties otro trešdaļu laukuma saimnieki sāka vareni, pirmo astoņu minūšu laikā gūstot piecus vārtus – 5:0. Pa bumbiņai viesu vārtos raidīja Mihails Kostusevs, Toms Akmeņlauks, Edgars Freimanis, Gints Siliņš un Ralfs Polis. Līdz otrajam pārtraukuma valmierieši Matīss Salmiņš un Mārtiņš Broks divus vārtus atguva – 2:5. Pakaļdzīšanos "Valmiera" turpināja arī pēdējā periodā, tomēr liepājnieki spēja nosargāt divu vārtu pārsvaru, sagādājot valmieriešiem vēl vienu zaudējumu – 7:5.

 

Par labāko spēlētāju Liepājas komandā tika atzīts vārtsargs Edgars Rimarenko, kurš atvairīja 29 no 34 pretinieku metieniem. Pa trim rezultativātes punktiem liepājnieku labā guva Toms Akmeņlauks un Ričards Dēvits, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Mihails Kostusevs un Edgars Freimanis. Labākā spēlētāja balvu valmieriešu sastāvā saņēma vienu vārtu autors Ralfs Matīss Balodis, 2 (1+1) punktus guva Matīss Salmiņš, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Pāvels Semjonovs. Arī pēc šī zaudējuma Valmieras komanda ae 13 punktie vēl joprojām ir turnīra tabulas līdere. Komandai "Kurši/Ekovalis" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 12 punkti un 4.vieta.

 

Videointervijas: ŠEIT

SF
JUGLASCIEMS