Vīriešu 1. līgas turnīrā startēs 20 komandas

18.09.2019

emusk768x388.jpg

Šovakar Talsos ar maču starp "Talsu NSS/Zerorisk" un "Saulkalni" sāksies Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas turnīrs. Šosezon dalību tajā pieteikušas 20 komandas, kas sadalītas divās grupās – Austrumu un Rietumu. Jāuzsver, ka šogad vīriešu 1. līgas turnīrs kļuvis starptautisks, jo tajā piedalīsies arī divas Igaunijas klubu komandas - "Jogeva SK Tahe/Olivia" un "EMU SK/Tartu".

 

Abi Igaunijas klubi savulaik jau izmēģinājuši savus spēkus Latvijas čempionātā, tikai toreiz to komandas spēlēja mūsu Virslīgā. Arī šosezon gan "Jogeva SK Tahe/Olivia", gan "EMU SK/Tartu" cīnīsies ne tikai Latvijas vīriešu 1. līgā, bet arī Igaunijas vīriešu līgā. Igauņi uzskata, ka dalība Latvijas līgā abām komandām un to jaunajiem spēlētājiem dos iespēju satikt dažādus pretiniekus un iegūt lielāku pieredzi. Komandas, kas atrodas Igaunijas dienvidos, saskaras gandrīz ar vienādi lieliem attālumiem vai nu aizvadot mačus Ziemeļlatvijā, vai, piemēram, Tallinā.

 

Par Igaunijas komandu dalību Latvijas čempionātā gandarīts ir Latvijas Florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons: "Mums līgā būs vēl divas spēcīgas komandas, kas paaugstinās kopējo spēles līmeni un nodrošinās interesantākas un konkurētspējīgākas cīņas, veicinot spēlētāju izaugsmi. Manuprāt, tāda situācija ir izdevīga abu valstu florbolam. Šis solis atsvaidzinās čempionāta norisi, radīs zināmu papildu satraukumu līdzjutējiem un palielinās klubu iespējas piesaistīt sponsorus, balstoties uz plašāku sasniedzamību. Mums vienmēr ir bijušas labas attiecības ar mūsu ziemeļu kaimiņiem no Igaunijas Florbola savienības, un es priecājos redzēt mūsu sadarbības attīstību virzienos, kas būs noderīgi abām organizācijām."

 

Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas Austrumu grupā šosezon spēlēs komandas "Jogeva SK Tahe/Olivia", "EMU SK/Tartu", "Rēzeknes BJSS", "FBK Valmiera/BSS", "Lielvārde", "FBK SĀC", "Lekrings", "FK Madona", "FK Valka" un "Rubene-1". Rietumu grupā cīnīsies "Leģions/Grobiņas SC", "Saulkalne", "Ķekavas Bulldogs", "Bauska/SC Mēmele", "Latvijas Universitāte/FS Masters", "FK JeNo", "Kuldīga/KNSS", "RTU/Rockets", "FK Kurši FSS" un "Talsu NSS/Zerorisk". 1. līgas čempionu tronis ir brīvs, jo titula īpašniece "Irlava/Avant" šajā sezonā spēlē ELVI florbola līgā. Savu dalību čempionātam nav pieteikusi vicečempione "Impar Limbaži". Bronzas medaļas pagājušajā pavasarī izcīnīja Rīgas komanda "RTU/Rockets".

SF
JUGLASCIEMS