Junioru izlase sēriju pret somietēm sāk ar smagu zaudējumu

24.05.2019

rozite.jpg

Šīs nedēļas nogalē Latvijas sieviešu U19 izlases kandidātes sava galvenā trenera Jurija Fedulova vadībā aizvada treniņnometni Kocēnos. Nometnes laikā juniorēm paredzētas trīs pārbaudes spēles pret Somijas U16 valstsvienību. Šovakar Kocēnu sporta namā notika pirmais mačs, tajā pārākas ar 10:3 izrādījās somietes, bet mūsu komandā ar 3 (2+1) rezultativitātes punktiem izcēlās Jūlija Rozīte.

 

Somijas florbolistes, lai arī ir pāris gadus jaunākas par mūsu meitenēm, izradījās gana meistarīgas, lai no mača pirmajām minūtēm uzspiestu savu stilu. Somietēm vajadzēja tikai minūti un trīs sekundes, lai pirmo reizi pārspētu mūsu vārtsardzi Kristu Ruicēnu, bet pēc pirmā perioda viņas jau atradās vadībā ar 4:0. 23.minūtē latvietes jau bija nonākušas iedzinējās ar 0:6, bet jau nākamajā minūtē iemesls gavilēm radās arī mūsu florbolistēm, jo pēc Jūlijas Rozītes piespēles ar vārtu guvumu izcēlās Simona Grāpēna – 1:6. Pēc otrās trešdaļas viešņas atradās vadībā ar 8:1. Pēdējā periodā somietes guva vēl divus vārtus, bet ar diviem goliem viņām atbildēja Jūlija Rozīte, kurai vienā gadījumā asistēja Lāsma Ēvele, bet otrā – Simona Grāpēna. Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīta Simona Grāpēna, kurai 2 (1+1) punkti, bet rezultatīvākā ar 3 (2+1) punktiem bija Jūlija Rozīte.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs uz šo treniņnometni uzaicinājis 24 spēlētājas: Barbaru Rabčevsku, Simonu Grāpēnu, Samantu Bērziņu, Jūliju Rozīti, Lāsmu Ēveli, Danuti Tinkusi, Martu Lību Zamecu, Dārtu Derupu, Aurēliju Zariņu, Katrīnu Kati Fībigu, Lienu Leiti, Kristiānu Elizabeti Krūmiņu, Kristiānu Kuplo, Kati Melderi, Egiju Katrīni Briedi, Annu Ankudinovu, Luīzi Raseicevu, Lindu Zundu, Kristu Ruicēnu, Mariamiju Gudro, Nikolu Biezumu, Jolantu Backuri, Viktoriju Kuročkinu un Emīliju Salacieti.

 

Rīt abas komandas nūjas krustos pulksten 17.30, bet svētdien – jau pulksten 10.00 no rīta. Tie, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīt klātienē, varēs to darīt arī Latvijas Florbola savienības YouTube kanālā.

SF
JUGLASCIEMS