Izlase piekāpjas norvēģiem, bet saglabā cerības uz pusfinālu

19.10.2018

img_2956.jpg

Slovākijā notiekošajā Sešu nāciju kausa izcīņas turnīrā florbolā otro apakšgrupas spēli aizvadījusi Latvijas vīriešu izlase, kas šovakar ar 2:3 atzina Norvēģijas valstsvienības pārākumu. Lai arī piedzīvots zaudējums, latviešiem ir ļoti labas cerības iekļūt pusfinālā, bet to izšķirs rītdienas mačs starp poļiem un norvēģiem.

 

Ja Latvijas florbolisti, kuri no rīta jau aizvadīja vienu spēli, apakšgrupas pirmajā mačā ar 6:5 pārspējot poļus, tās pašas dienas vakarā spētu pieveikt arī norvēģus, viņi jau būtu nodrošinājuši sev pirmo pozīciju turnīra tabulā un vietu pusfinālā. Jāņem gan vērā, ka Noevēģijas izlasei, kura komandu rangā parasti bijusi augstāk par poļiem, šī šodien bija pirmā spēle. Pirmais periods tika aizvadīts līdzvērtīgā cīņā, nedaudz vairāk darba bija Latvijas izlases vārtsargam Ivaram Dišereitam, tomēr rezultāts nemainījās – 0:0. Otrā trešdaļa sākās ar latviešu veiksmi uzbrukumā – 1:0. Protokolā tika norādīts, ka vārtus guvis Toms Bitmanis, lai gan īstais to autors bija Gvido Lauga. Tiesa, arī Bitmanim bija ļoti lieli nopelni – tieši viņš atņēma pretiniekiem bumbiņu un uzsāka rezultatīvo kombināciju.

 

Latviešu prieki gan nebija ilgi – norvēģi drīz vien atbildēja ar diviem vārtu guvumiem (1:2), bet pēdējā perioda sākumā jau izvirzījās vadībā ar 3:1. 55.minūtē, auzturētā soda laikā, Rolands Kovaļevskis spēja samazināt rezultāta starpību līdz minimumam – 2:3. Atlikušajā laikā mūsu izlase darīja, ko varēja, lai panāktu vismaz neizšķirtu, tomēr šoreiz nelīdzēja pat vārtsarga mainīšana pret sesto laukuma spēlētāju. Mūsējiem bija jāsamierinās ar zaudējumu – 2:3. Tiesa, latvieši saglabā ļoti labas cerības kvalificēties pusfinālam. Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē jau otro maču pēc kārtas tika atzīts Rolands Kovaļevskis, kura kontā šoreiz 2 (1+1) punkti.

 

Sešu nāciju kauss, Prešova, 19.10.2018.

Latvijas izlase – Norvēģijas izlase 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Rezultatīvākie: Rolands Kovaļevskis 2 (1+1), Toms Bitmanis 1 (1+0), Jānis Rajeckis 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS