"Ķekava" burtiski saplosa Igaunijas čempionus

29.10.2017

kekava_j17.jpg

ELVI florbola līgā vīriešiem trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Igaunijas čempionvienība "EMU SK". Šodien Tartu florbolisti viesojās pie vienas no turnīra pastarītēm "Ķekavas", kur tika sakauti ar 14:5. Rezultatīvākais starp ķekaviešiem ar 7 (4+3) punktiem bija Henrijs Uzraugs.

 

"Ķekava", kas pirms šīsdienas mača turnīra tabulā ieņēma necilo priekšpēdējo vietu, savā laukumā uzņēma Igaunijas čempioni "EMU SK". Jāpiebilst, ka Tartu florbolisti otro dienu pēc kārtas uz spēli Latvijā bija ieradušies ar samērā ierobežotu sastāvu. Ķekavieši nemaz nedomāja savus viesus žēlot - jau 2. minūtē Ēriks Akulovs atklāja rezultātu, bet 3. minūtē pēc Klāva Jansona metiena rezultāts kļuva jau 2:0. 11. minūtē savu nulli no rezultātu tablo nodzēsa arī igauņi, kuru rindās ar rezultatīvu metienu izcēlās ELVI florbola līgas vīriešiem rezultatīvākais spēlētājs Pāvels Semjonovs - 1:3. Pēc pirmā perioda laukuma saimnieku pārsvars bija ļoti iespaidīgs - 7:2. Otro trešdaļu "Ķekavas" florbolisti sāka skaitliskajā vairākumā, bet šo divu minūšu laikā gan ielaida vienus vārtus (7:3), gan arī vienu reizi raidīja bumbiņu paši savos vārtos - 7:4. Pēc Otrā perioda mājiniekiem bija tikai triju vārtu handikaps (8:5). Pēdējā trešdaļā mājinieki atguva savu pirmajā periodā demonstrēto rezultativitāti un varēja svinēt ļoti pārliecinošu panākumu - 14:5.

 

Par labāko starp uzvarētājiem tika atzīts Aivis Hammers, kura kontā 3 (1+2) punkti. Pa trim punktiem arī viņa komandas biedriem Edžum Bunkam un Dināram Vaitaitim, 5 (4+1) punktus sakrāja Klāvs Jansons, bet rezultatīvākais ar 7 (4+3) punktiem bija Henrijs Uzraugs. Labākā spēlētāja balva komandā "EMU SK" tika pasniegta Aleksandram Avtušenko, kurš izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, viņa spēlējošais treneris Pāvels Semjonovs izcēlās ar "hat-trick". "Ķekava" pēc šīs uzvaras ar astoņiem punktiem pakāpās uz 10. vietu, apsteidzot Liepājas komandu "Kurši/Ekovalis", kam ir tikpat punktu. "EMU SK" ar 11 punktiem ieņem 7. vietu.

SF
JUGLASCIEMS