1. līgas čempioni sāk ar smagu zaudējumu irlavniekiem

25.09.2017

irlava_017.jpg

Pagājušās nedēļās nogalē sākās Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas turnīrs, kurā šosezon par zelta medaļām cīnīsies 15 komandas. Pašreizējā čempione "RSU/Babīte" savā pirmajā mačā viesojās pie "Irlavas/Avant", kur piedzīvoja sagrāvi ar 5:11.

 

Spēlē, kas notika Irlavas sporta centrā, babītieši jau pirmā perioda laikā nonāca iedzinējos ar 0:3. Otrajā trešdaļā pašreizējie čempionu titula īpašnieki guva trīs vārtus, bet pretī saņēma vēl piecus (3:8). Arī pēdējā periodā spēles raksturs nemainījās, tādēļ "Irlava/Avan" varēja sākt čempionātu ar pārliecinošu uzvaru - 11:5. Rezultatīvākais starp irlavniekiem ar 6 (4+2) punktiem bija Renārs Austrums, labākā spēlētāja balvu saņēma Ričards Gruziņš, kura kontā 5 (2+3) punkti, bet Normundam Jansonam šajā mačā 4 (3+1) punkti. Par labāko starp Babītes komandas spēlētājiem atzina Aldi Avotiņu, kurš ar rezultativitāti neizcēlās. Pa diviem goliem "RSU/Babītes" labā iemeta Ritvars Puriņš un Rūdolfs Važa.

 

"Kuldīga/KNSS" savā laukumā uzņēma "Ķekavas Bulldogs" florbolistus, kurus apspēlēja ar 10:5. Līdz 35. minūtei kuldīdznieki bija izvirzījušies vadībā ar 5:0, bet atlikušajā laikā savu pārsvaru prasmīgi nosargāja. Rezultatīvākais ar 4 (1+3) punktiem bija Kuldīgas komandas jaunieguvums Andis Blinds, ar "hat-trick" izcēlās Linards Vimbsons, bet par labāko spēlētāju atzina Rūdolfu Ķīvīti, kura kontā divi goli. Labākā spēlētāja balvu Ķekavas komandā saņēma Oskars Eglītis, kurš piedalījās visu piecu vārtu gūšanā (2+3). Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Māris Skrodis.

 

FK "Madona" savā laukumā uzņēma 1. līgas debitanti FBK "SĀC", ko prata pārspēt tikai pagarinājumā - 6:5. Pirmo un otro periodu madonieši noslēdza ar minimālu pārsvaru (2:1 un 4:3), bet 54. minūtē viesu komandas spēlētājs Alvis Dāle ar precīzu metienu panāca izlīdzinājumu - 5:5. Papildlaika trešās minūtes sākumā uzvaras vārtus "Madonas" labā guva Sandis Kalniņš - 6:5 ET. Par labāko starp uzvarētājiem atzina vārtsargu Renātu Cvetkovu, kurš atvairīja 24 pretinieku metienus. Rezultatīvākais viņa komandā ar 3 (2+1) punktiem bija Edgars Gailums, Sanda Kalniņa kontā divi goli. Labākā spēlētāja balvu FBK "SĀC" sastāvā saņēma "hat-trick" autors Alvis Dāle, viņa brālim Tomam Dālem divi goli.

 

FBK "Rīga Rockets" viesojās pie FK "Roja Raida Print", kur, pateicoties Renāra Preijera uzvaras vārtu guvumam, svinēja panākumu ar 6:5. Pirmā un otrā trešdaļa šajā sīvajā cīņā noslēdzās neizšķirti - 2:2 un 3:3. Par labāko starp uzvarētājiem atzina vārtsargu Ediju Šenbergu, kurš atvairīja 34 pretinieku metienus. Divus vārtus viņa komandas labā guva Imants Lastovskis, bet Mojmiram Keselakam un Mārtiņam Jānim Mendem pa 2 (1+1) punktiem. Rojenieku sastāvā ar diviem goliem izcēlās Roberts Jaunozols, kuram arī labākā spēlētāja balva.

 

"Latvijas Universitāte/FS Masters" savā laukumā uzņēma "Saulkalni", ko sagrāva ar 11:3. Rezultatīvākais starp rīdziniekiem ar "hat-trick" bija Mārtiņš Jaunzems, bet labākā spēlētāja balvu saņēma Iļja Taratutins, kura kontā divas piespēles. Par labāko starp saulkalniešiem atzina Lauri Lancmani, kurš izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

 

Vēl viena 1. līgas debitante "Impar Limbaži" viesojās Kocēnos pie "Rubene 1", kur rezultatīvā mačā svinēja uzvaru ar 11:8. Pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts (2:2), bet pēc otrā ar 6:5 vadībā atradās kocēnieši. Pēdējā trešdaļā limbažnieki guva sešus vārtus (11:8) un turnīra tabulā varēja ierakstīt pirmos trīs punktus. ar 5 (3+2) punktiem uzvarētāju rindās izcēlās Kristers Kampāns, kuram arī labākā spēlētāja balva. Divus vārtus guva viņa komandas biedrs Edijs Hammers, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Raitis Ozols un Marks Višņakovs. Par labāko starp "Rubene 1" florbolistiem atzina Oskaru Keišu, kuram 3 (1+2) punkti. Tieši tikpat daudz punktu arī Kristapam Bērziņam, trīs golus iemeta Andris Bērziņš, bet Ringoldam kalniņam 2 (1+1) punkti.

 

FK "Saulkalne" turnīra ievadā paspējusi aizvadīt jau divas spēles, otrajā mačā saulkalnieši Salaspils sporta namā uzņēma Cēsu komandu "Lekrings 1", ko pārspēja ar 6:2, lai gan trešā perioda laukuma sākumā rezultāts vēl bija neizšķirts - 2:2. Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem atzina Armandi Asniņu, kura kontā divas rezultatīvas piespēles. Saulkalnietim Oskaram Vāverem divi goli, bet viņa komandas biedrs Gints Vīnbergs sakrāja 2 (1+1) punktus. Labākā spēlētāja balvu Cēsu komandā saņēma pirmo vārtu autors Krišjānis Tiltiņš.

 

Visu spēļu rezultāti: ŠEIT

JUGLASCIEMS