"LU/FS Masters" pārbaudes spēlē pārspēj Singapūras izlasi

29.11.2016

lumasters_erglis.jpg

Šovakar Elektrum Olimpiskajā centrā, Rīgā, notika starptautiska pārbaudes spēlē florbolā, kurā Latvijas čempionāta vīriešu 1. līgas komanda "LU/FS Masters" mērojās spēkiem ar Singapūras valstsvienību, kas gatavojas startam pasaules čempionātā. Sīvā cīņā uzvaru ar 5:4 izcīnīja latvieši, kuru rindās ar "hat-trick" izcēlās Krists Paulovičs.

 

Singapūras florbolisti iepriekšējā pasaules čempionāta vīriešiem finālturnīram nekvalificējās, ieņemot vien 21. vietu. bet viņu labākais sasniegums šāda līmeņa turnīros ir 12. vieta pasaulē, kas ieņemta tālajā 1996. gadā. Šī gada sākumā singapūrieši pasaules čempionāta finālturnīram, kas pirmo reizi norisināsies Rīgā, atkal kvalificējās, mūsu galvaspilsētā viņi ieradās vakar, 28. novembrī. Pasaules čempionātā Singapūras izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar ASV, Kanādas un Taizemes valstsvienību. Lai labāk sagatavotos šīm spēlēm, singapūrieši bija vienojušies par pārbaudes spēli ar vienu no vadošajām Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas komandām - "LU/FS Masters". Tā kā Singapūras izlases spēlētājiem šobrīd sācies aklimatizācijas procesa, pēc viņa treneru lūguma spēle notika 3x15 minūtes, turklāt ar pēc iespējas mazāk spēka paņēmieniem, lai singapūrieši pirms atbildīgā turnīra negūtu nevajadzīgas traumas.

 

Cīņa bija gan spraiga, gan sīva. Pirmos vārtus "LU/FS Masters" labā guva Valters Ērglis, kuram asistēja Juris Žideļūns. Jau pirmajā periodā ar pirmo golu izcēlās Krists Paulovičs, kurš izmantoja Rolanda Peļņas piespēli. Pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts (2:2). Otrajā periodā Pauloviča kontā vēl divi goli, bet pa piespēlei Rolandam Peļņam un Mārtiņam Vilmanim. Rīdzinieki izvairījās vadībā ar 4:3. Pēdējā trešdaļā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem - "LU/FS Masters" rindās ar precīzu metienu izcēlās Āriks Akulovs, kuram piespēlēja Peļņa, ļaujot savai komandai svinēt uzvaru ar 5:4. Pretiniekiem kā neliela kompensācija bija uzvara ar 2:0 pēcspēles metienu sērijā.

 

"LU/FS Masters" galvenais treneris Remārs Vikānis pēc spēles pastāstīja, ka viņa vadītajai komandai bijis ļoti interesanti spēlēt ar singapūriešiem - gan tāpēc, ka tā bijusi pirmā pieredze nacionālo izlašu līmenī, gan jo sevišķi tāpēc, ka pretinieku komandā pilnīgi visi spēlētāji nūju turēja uz labo pusi, kas kopumā florbolā ir diezgan liels retums. Lai arī "LU/FS Masters" svinēja uzvaru, singapūrieši sevi parādīja kā ļoti ātru komandu, bet vairāki no viņu spēlētājiem ir arī pietiekoši tehniski. Ja Singapūras izlases spēlētāji vairāk piestrādātu pie spēles taktikas, viņi varētu būt nopietns pretspēks ne vienai izlasei vien. 

 

"LU/FS Masters" - Singapūras izlase 5:4 (2:2, 2:1, 1:1)

"LU/FS Masters": Krists Paulovičs 3 (3+0), Rolands Peļņa 3 (0+3), Valters Ērglis 1 (1+0), Ēriks Akulovs 1 (1+0), Juris Žideļūns 1 (0+1), Mārtiņš Vilmanis 1 (0+1).

SF
JUGLASCIEMS