Vēl viens trilleris Lielvārdē, vardes panāk 2:0

13.03.2016

lielvarde_gols.jpg

Skatītāju simtiem, kas otro vakaru pēc kārtas pulcējās Lielvārdes novada sporta centrā, lai klātienē skatītu pusfināla cīņu starp diviem ELVI florbola līgas vīriešiem grandiem - vietējo "Lielvārdi" un Cēsu "Lekringu", atkal nenācās vilties, jo šīvakara mačā uzvarētāji tika noskaidroti tikai pēcspēles metienos - 9:8. Punktu cīņai pielika lielvārdiešu vārtsargs Armands Puķītis, kurš atvairīja Ingus Laiviņa bullīti, sērijā līdz četrām uzvarām vadībā ar 2:0 izvirzījusies "Lielvārde".

 

Ja pusfināla sērijas pirmajā spēlē starp "Lielvārdi" un Cēsu "Lekringu", kas notika vakar, lielvārdiešiem pamatlaikā ne reizes neizdevās izvirzīties vadībā, tad šovakar scenārijs bija pilnīgi pretējs. 9.minūtē lielvārdietis Gints Klēģers atklāja spēles rezultātu (1:0), bet turpinājumā mājinieki atradās vadībā līdz pat 56.minūtei. Jau 15.minūtē, kad pēc Ata Blinda metiena rezultāts kļuva 3:1, viesi nolēma veikt vārtsargu maiņu - Anrija Venta vietā spēlēs izsaistījās Normunds Krūmiņš, kurš bija piedalījies visās iepriekšējās "Lekringa" izslēgšanas spēlēs. Pēc otrā perioda "Lielvārdei" minimāls pārsvars (3:2), jo tās vārtsargs Armands Puķītis bija kļūdījies, ļoti tālu izejot pretī bumbiņai, bet tā pati atrada vietu viņa cietoksnī. Otrās trešdaļas laikā mājinieki ieguva triju vārtu pārsvaru (6:3), triju vārtu handikaps viņiem bija arī 54.minūtes sākumā (8:5), bet tad sākās cēsnieku ofensīva - Andra Rajecka trīs pēc kārtas gūti vārti, un 57.minūtē rezultāts kļuva neizšķirts - 8:8.

 

Līdz pamatlaika beigām rezultāts vairs nemainījās, tāpēc komandām bija jāaizvada 10 minūšu papildlaiks. Arī pēc pagarinājuma uz rezultātu tablo joprojām bija līdzsvars - 8:8, tāpēc sekoja pēcspēles metienu sērija. Savus bullīšus Lielvārdes komandas labā perfekti realizēja Pēteris Freimanis, Mikus Valpēters un Toms Akmeņlauks. Cēsu komandā savu iespēju izmantoja Andris Malkavs un Andris Rajeckis, bet par izšķirošo kļuva Ingus Laiviņa mēģinājums. Armandam Puķītim izdevās ar roku atsist Laiviņa mesto bumbiņu, un lielvārdieši varēja gavilēt - uz Cēsīm viņi dosies ar divām uzvarām bagāžā - 2:0.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Sandis Mihailovskis, kuram šajā mačā 3 (1+2) punkti. 3 (2+1) punkti Aivja Kusiņa kontā, ar diviem goliem izcēlās Gints Klēģers, bet rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija komandas spēlējošais treneris Atis Blinds. Par labāko starp cēsniekiem atzina "hat-trick" autoru Andri Rajecki, 3 (1+2) punkti Pēterim Trekšem, divus golus iemeta Aleksandrs Abramovs, bet 2 (1+1) punkti Artim Savinam.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Lielvārde" - "Lekrings" 9:8 PS (3:2, 3:1, 2:5, 0:0, 1:0)

Metienu attiecība:

26:38 (7:9, 8:7, 4:9, 6:17, 5:5)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde" – Atis Blinds 4 (2+2), Aivis Kusiņš 3 (2+1), Sandis Mihailovskis 3 (1+2), Gints Klēģers 2 (2+0), Kārlis Vitkovskis 2 (0+2), Mikus Valpēters 1 (1+0), Ervīns Torsters 1 (0+1).

"Lekrings" – Andris Rajeckis 3 (3+0), Pēteris Trekše 3 (1+2), Aleksandrs Abramovs 2 (2+0), Artis Savins 2 (1+1), Ingus Laiviņš 2 (0+2), Gints Bērtulis 1 (0+1).


JUGLASCIEMS