"Talsiem/Triobet" trešais zaudējums papildlaikā

08.11.2014

valmiera_fbk_14.jpg

Pirmajā no trim šodien paredzētajām Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlēm FBK "Valmiera/ViA" uzņēma "Talsus/Triobet". Cīņa turpinājās arī pagarinājumā, kurā uzvaras vārtus valmieriešiem guva Elvijs Jankovskis – 4:3. Talseniekiem tas šosezon bija jau trešais zaudējums papildlaikā, bet Valmieras komandai – otrā uzvara.

 

Vidzemes olimpiskajā centrā notikušās spēles rezultātu ja ne ar sodu metienu, tad jau spēlējot skaitliskajā vairākumā atklāja "Valmiera/ViA" – 8.minūtē ar precīzu metienu izcēlās Ints Vilks (1:0). "Talsi/Triobet" nekavējās ar atbildi – tieši viesi pirmajā pārtraukumā varēja doties kā uzvarētāji (2:1). Otrajā trešdaļā Valmieras florbolisti panāca izlīdzinājumu (2:2), bet pēc tam jau talsenieki bija tie, kuri nerealizēja soda metienu. Minūti pirms otrā pārtraukuma vadību pārņēma laukuma saimnieki – 3:2. Pēdējā periodā tika gūti tikai vieni vārti – 54.minūtē talsenieks Andris Blumbahs uz tablo atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 3:3. Šosezon talsenieki jau divas reizes bija cīnījušies papildlaikā, abos gadījumos piedzīvojot neveiksmi, bet valmierieši vienīgo reizi, kad viņiem bija jāspēlē pagarinājumā, izcīnīja uzvaru. Tradīcija tika ievērota arī šoreiz – papildlaika 3.minūtē "Valmiera/ViA" uzbrucējs Elvijs Jankovskis ar precīzu metienu atnesa savai komandai divus punktus, pretiniekiem atstājot tikai vienu – 4:3. "Valmiera/ViA" pēc šī panākuma ar 16 punktiem saglabāja 4.vietu turnīra tabulā.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Elviju Jankovski, kurš bija piedalījies visu četru savas komandas vārtu gūšanā – 4 (2+2), viņa maiņas biedram Intam Vilkam 2 (1+1) punkti. "Talsu/Triobet" sastāvā rezultatīvākais ar diviem gūtiem vārtiem bija Andris Blumbahs, bet par labāko spēlētāju atzina vārtsargu Kristiānu Ķīli, kurš atvairīja 31 pretinieku metienu.

 

"Valmieras/ViA" spēlējošais treneris Aigars Belasovs, kurš mikrotraumas dēļ šīsdienas spēlē laukumā nedevās, atklāja, ka talsenieku sīkstā pretošanās viņam nekādu pārsteigumu nesagādāja, jo "Talsi/Triobet" jebkuram pretiniekam ir "ciets rieksts" – šosezon tikai "RTU/Inspecta" Yalsu komandu uzvarēja ļoti pārliecinoši. Pati spēle bijusi samērā lēna un mierīga – iniciatīva piederējusi te vienai, te otrai komandai. Tieši pamatlaika beigās, kā arī papildlaikā labākas vārtu gūšanas iespējas bijušas mājiniekiem, kas pēc Elvija Jankovska precīzā metiena beidzot arī tika izmantotas.

 

FBK "Valmiera/ViA" – "Talsi/Triobet" 4:3 ET (1:2, 2:0, 0:1, 1:0) 

Metienu attiecība:

35:35 (11:9, 10:12, 12:12, 2:2)

Rezultatīvākie:

FBK "Valmiera/ViA" – Elvijs Jankovskis 4 (2+2), Ints Vilks 2 (1+1), Mārtiņš Kājiņš 1 (1+0), Mārtiņš Broks 1 (0+1).

"Talsi/Triobet" – Andris Blumbahs 2 (2+0), Reinis Neimanis 1 (1+0), Mārtiņš Maķevics 1 (0+1), Aivis Hammers 1 (0+1). 


JUGLASCIEMS