"Lielvārde/Fat Pipe" uzvar pagarinājumā un izcīna čempionu kausu

15.04.2023

940a9749.jpg

Par ELVI florbola līgas vīriešiem četrkārtēju čempioni kļuvusi "Lielvārde/Fat Pipe", kas šovakar "Arēnā Rīga"notikušajā Superfinālā pagarinājumā ar 5:4 pārspēja "Valmieru". Uzvaras vārti Maikla Nazarova kontā.

 

Pirms šīs sezonas galvenās spēles jeb Superfināla starp FBK "Valmiera" un  "Lielvārde/Fat Pipe" valmieriešiem līdz šim bija tikai viens vicečempionu tituls, bet lielvārdieši čempionu kausu virs galvas bija cēluši jau trīs reizes, pēdējo – 2019. gadā. Šoreiz favorītu statusā gan bija Valmieras florbolisti, kuri kļuva par regulārā turnīra uzvarētājiem, bet finālu sasniedza pa īsāko ceļu, astoņos mačos svinot astoņus panākumus.

 

Finālmaču veiksmīgāk sāka Valmieras komanda, kas 15. minūtē bija izvirzījusies vadībā ar 2:0. Pa golam pretinieku vārtos iemeta Arvis Kārkliņš un Mārtiņš Broks. Lielvārdiešu atbilde nāca pirmā perioda pēdējā minūtē, kad viņu skaitlisko pārsvaru ar precīzu metienu izmantoja Aivis Kusiņš – 1:2. Bija tieši pamatlaika vidus, kad Lielvārdes komandai izdevās atjaunot neizšķirtu rezultātu – 2:2. Gols Nika Blumfelda kontā. 43. minūte patālu metienu izdarīja lielvārdietis Kārlis Stukāns, bumbiņa pēc pāris rikošetiem atrada sev vietu valmieriešu vārtos – 3:2. 58. minūtē, kad Armands Savins panāca jau 4:2, likās ka finālspēles liktenis ir izšķirts. Tā gan nedomāja valmierieši, kas pamatlaika pēdējās divās minūtēs, mainot savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, spēja panākt izlīdzinājumu – 4:4. Golus iemeta Gvido Lauga un Kevins Šmits. Bija jāaizvada pagarinājums. Papildlaikā vairāk un arī bīstamāk uzbruka Valmieras florbolisti, bet lielvārdiešu aizsardzība un vārtsargs Jānis Salcevičs nekļūdījās. Toties 65. minūtē pēc Aivja Kusiņa metiena, kad valmieriešu vārtsargs Agris Rogainis atvairīja bumbiņu turpat sev priekšā, veiklākais bija Maikls Nazarovs, kurš guva savā dzīvē noteikti svarīgākos vārtus čempionu zelta vērtībā. "Lielvārde/Fat Pipe" uzvarēja ar 5:4, un ceturto reizi kluba vēsturē izcīnīja čempionu kausu. FBK "Valmiera" nācās samierināties ar otro vicečempionu titulu.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma zelta vārtu autors Maikls Nazarovs. Rezultatīvākie viņa komandā ar diviem punktiem katram bija Aivis Kusiņš un Oskars Tūrāns. Par labāko starp valmieriešiem atzina pirmo vārtu guvēju Arvi Kārkliņu, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Kevins Šmits.


SF
JUGLASCIEMS