Liepājas čempionāta florbolā pusfināls sākas ar pārsteigumu

22.03.2023

lcf_foto_1.jpg

Ar abu favorītu neveiksmēm sākušies Liepājas čempionāta florbolā pusfināli. Par pārsteigumu parūpējās komandas "EX Leģions" un "Dunalka", kas spērušas pirmo soli pretī spēlēšanai lielajā finālā.

 

Aizvadītās nedēļas nogalē Liepājas čempionātā norisinājās pirmās pusfināla cīņas. Pāru uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu rezultātā, tāpēc vienlīdz svarīgas ir abas pusfināla cīņas. Pirmie dueļi nelika vilties un sarūpēja pārsteigumus.

 

"EX Leģions" iesāk pārliecinoši un tiek pie pirmās uzvaras

 

Pusfināla cīņas atklāja "Liepājas Karaļi" un "EX Leģions" tikšanās laukuma pretējās pusēs. Regulārā čempionāta izskaņā Karaļi zaudēja tabulas pirmo vietu, tomēr arī otrā vieta automātiski nodrošināja vietu pusfinālā, turpretī Leģionas ceturtdaļfinālā ne bez piepūle apspēlēja "Durbi".

 

Spēles sākumā komandas spēlēja piesardzīgi un pacietīgi, bet pamazām uzbrukuma iniciatīvu ieguva "EX Leģions", kad vairākumā precīzs bija N.Lazdāns. Vārti atraisīja "Leģiona" spēli, kas vainagojās ar vēl diviem vārtiem nepilnu septiņu minūšu laikā. Pēc tā "Liepājas Karaļi"  veica vārtsargu nomaiņu, taču pavisam drīz arī S.Blinds bija spiests kapitulēt, pirmo puslaiku noslēdzot ar nelabvēlīgo 0:4.

 

Otrā puslaika ievadā Ģ. Ansonam bija iespēja vēl vairāk palielināt starpību, tomēr "bullītī" veiksme bija vārtsarga pusē. Drīz pēc tam U. Ezeriņš atklāja Karaļu gūto vārtu rēķinu. Pēc pirmajiem vārtiem liepājnieki turpināja pakaļdzīšanos un prata pietuvoties līdz pat 3:5, kad līdz spēles beigām bija atlikušas septiņas minūtes. Steidzoties sasmelt izlieto ūdeni, "Liepājas Karaļi" aizmirsa par savu vārtu drošību un zaudēja vēl trīs vārtus, piedzīvojot neveiksmi ar 3:8. Uzvarētāju rindās ar "hat-trick" izcēlās jau pieminētais N. Lazdāns.

 

Uzvaru pirmajā mačā sev pierakstīja "EX Leģions". Atbildes spēlē viņiem var pietikt arī ar neizšķirtu, lai iekļūtu čempionāta finālā un cīnītos par "Viesuļa" trofeju.

 

"Dunalka" šokē regulārā čempionāta uzvarētājus

 

Pusfinālu otrajā pārī tiekas Liepājas čempionāta pamatturnīra uzvarētāja "Priekule/Sērdieņi" un ceturtdaļfināla veiksminiece "Dunalka", kas divās spraigās cīņās tomēr prata salauzt "FK Kurši FSS" pretestību. Uz papīra, izteikti šī pāra favorīti ir priekulnieki.

 

Pirmā pusfināla tikšanās gan uzreiz parādīja, ka favorītu statuss tiešām ir tikai uz papīra un "Dunalka" neplāno dāvināt iespēju cīņai par zelta medaļām. Tikai minūti pēc spēles sākuma svilpes M. Senius ļāva uzgavilēt dunalcniekiem. Arī turpinājumā prasmīgāki darbībās ar bumbiņu bija tieši viņi un sestajā minūtē spēja panākt jau stabilu 3:0 vadību. Puslaika izskaņā K. Skroderēns panāca jau draudīgu 4:0 vadību, taču "Priekule/Sērdieņi" vienus vārtus atspēlēja - 1:4.

 

Otrajā puslaikā laukumā valdīja spraiga spēkošanās, kas rezultējās ar atkārtotiem noraidījumiem abām komandām, taču nedz vieni, nedz otri neprata izmantot viena vīra pārsvaru un rezultāts saglabājās nemainīgs līdz pat pamatlaika pēdējai minūtei. Vien sešas sekundes pirms finālsirēnas "Dunalka" vairākumā spēlēja neuzmanīgi un "Priekule/Sērdieņi" ar vārtu guvumu panāca 2:4, taču atlikušais laiks līdz spēles beigām bija pārāk īss, lai mainītu iznākumu. Pirmo uzvaru pusfinālā ierakstīja Dunalkas florbolisti.

 

Izšķirošās pusfināla cīņas šo svētdien

 

Abas finālistes tiks noskaidrotas jau šo svētdien, kad LOC Manēžā komandas tiksies otrajā cīņā. Lai saglabātu cerības iekļūt čempionāta finālā, regulārā turnīra pirmo divu vietu ieguvējiem "Priekule/Sērdieņi" un "Liepājas Karaļi" nepieciešamas uzvaras spēles pamatlaikā ar jebkādu pārsvaru. Ja kādai no komandām tas būs pa spēkam, tad pusfinālu uzvarētāju noteikšanai būs nepieciešams 5 minūšu pagarinājums līdz "zelta vārtiem". Ja arī pagarinājumā uzvarētāji vēl nebūs zināmi, tad ceļazīme uz finālu tiks izspēlētā pēcspēles metienu sērijā.

 

Pusfināla sērijas otrās spēles:
26.04.23, 11.00, "Liepājas Karaļi" - EX Leģions"" 
26.04.23, 12.15, "Priekule/Sērdieņi" - Dunalka"

SF
JUGLASCIEMS