Paziņots Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram

04.05.2022

viriesuilzase2021.jpg

Latvijas vīriešu florbola izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki nosaucis 17 spēlētāju sastāvu, kas no 25. līdz 28. maijam piedalīsies pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Valmierā, cīnoties par ceļazīmi uz finālturnīru, kas šī gada novembrī norisināsies Šveices pilsētās Cīrihē un Vintertūrā.

 

Somu speciālists Rīhimeki valstsvienības sastāvā iekļāvis divus vārtsargus, piecus aizsargus un desmit uzbrucējus. Vislielākā pārstāvniecība ir no valsts čempionvienības - Cēsu "Lekrings" komandas - pieci spēlētāji. Divi florbolisti būs no "Lielvārde/FatPipe", bet pa vienam no "Talsu NSS/Krauzers", Liepājas "Kurši", "Ķekava" un "Ogres Vilki". Pārējie seši izlasē iekļautie spēlētāji pārstāv ārvalstu klubus Somijā un Šveicē.

 

Kvalifikācijas turnīros Starptautiskā florbola federācija (IFF) turpinās testēt jauno "Future of Floorball" konceptu - spēļu laiks būs saīsināts (3x15 minūtes) un izlasēm ir atļauts pieteikt tikai 17 spēlētājus un piecus pārstāvjus.

 

Aprīļa nogalē Valmieras Olimpiskajā centrā Latvijas valstsvienības kandidāti aizvadīja četru dienu treniņnometni. Izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki pēc tās bija apmierināts ar paveikto: "Izdevās izdarīt visu, kas bija mūsu plānos šai nometnei. Mūsu spēles plānā ir nelieli atjauninājumi un tie darbojas labi. Pie šiem uzlabojumiem turpināsim strādāt arī nometnē maijā. Visām komandām pirmo reizi būs tikai 17 spēlētāju sastāvi un arī spēles laiks būs atšķirīgs no ierastā. Tā būs jauna pieredze mums visiem. Pielāgošanās šiem jaunajiem apstākļiem ir viena no lietām, pie kuras turpināsim strādāt."

 

Latvijas izlases sastāvs:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Markuss Plūdums

V

Lekrings

2.

Morics Krūmiņš

A

Nokian KrP (Somija)

3.

Oskars Tūtāns

A

Lielvārde/FatPipe

4.

Daniels Jānis Anis

U

UHC Uster (Šveice)

5.

Jānis Ragovskis

A

Koovee (Somija)

6.

Armands Savins

A

Lielvārde/FatPipe

7.

Krišjānis Tiltiņš

U

Lekrings

8.

Klāvs Jansons

U

Ķekava

9.

Toms Akmeņlauks

U

FK Kurši

10.

Artis Raitums

U

Talsu NSS/Krauzers

11.

Pēteris Trekše

U

Koovee (Somija)

12. Andris Rajeckis U Lekrings
13. Edgars Puriņš U Lekrings
14. Artūrs Jurševskis A Lekrings

15.

Kevins Šmits

U

Kloten-Dietlikon Jets (Šveice)

16. Rolands Kovaļevskis U Koovee (Somija)
17. Jānis Salcevičs V Ogres Vilki

 

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki

Treneris: Tēmu Variss

Treneris: Ingus Laiviņš

Fizioterapeits: Kārlis Vitkovskis

Mediķe: Baiba Feldmane

Izlases menedžere: Annija Andrejsone

 

Latvijas izlase spēlēs EUR 1 turnīrā Valmierā un mūsu tiešie pretinieki būs Dānijas, Islandes un Ukrainas florbolisti, bet otrā apakšgrupā sacentīsies Somijas, Igaunijas, Nīderlandes un Lielbritānijas valstsvienības.

 

Latvijas izlases spēļu kalendārs Valmieras Olimpiskajā centrā:

 

25. maijs, 19.30, Latvija - Ukraina
26. maijs, 19.30, Latvija - Dānija
27. maijs, 19.30, Latvija - Islande
28. maijs, spēle par vietu

 

Eiropas zonas izlases sacentīsies par 10 biļetēm uz finālturnīru. Tam kvalificēsies EUR1, EUR 2 un EUR 3 turnīru katras apakšgrupas uzvarētāji (6 izlases) un komandas, kuras būs pārākas otro pozīciju ieņēmušo vienību dueļos (3 izlases), kā arī viena no šo spēļu zaudētājām ar labākajiem rādītājiem apakšgrupu spēlēs.

 

Kvalifikācijai ir reģistrējušās 36 izlases, kas ir par vienu vairāk nekā iepriekšējā ciklā. 24 no tām pārstāv Eiropu, deviņas Āziju un Okeāniju, divas Ameriku, bet viena Āfriku.

 

Pasaules čempionāta finālturnīrā piedalīsies 16 valstsvienības. Dalību tajā jau ir garantējuši mājinieki šveicieši, kuriem, pēc kvalifikācijas rezultātiem, pievienosies vēl 10 Eiropas komandas. Amerikas pārstāvēs viena izlase, bet Āziju un Okeāniju četras. Vienīgā Āfrikas kontinenta pārstāve Kotdivuāra par ceļazīmi cīnīsies Eiropas zonā.

 

Pasaules čempionāta finālturnīrs no 2022. gada 5. līdz 13. novembrim tiks aizvadīts Šveices pilsētās Cīrihē un Vintertūrā. Čempioni šoreiz tiks noskaidroti vienu mēnesi agrāk nekā ierasts, lai turnīra norise nepārklātos ar 2022. gada Pasaules kausa izcīņu futbolā.

SF
JUGLASCIEMS