"Talsu NSS/ADAX" pārspēj "koijotus" un izcīna bronzas medaļas

09.04.2022

talsibron_22.jpg

Par Latvijas 29. čempionāta florbolā pirmo komandu, kas saņēmusi medaļas, kļuva "Talsu NSS/ADAX", kas šodien Lielvārdes sporta centrā spēlē par vīriešu 2. līgas bronzas godalgām ar 6:3 pieveica Inčukalna "SK Coyote". Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar trim piespēlēm bija Talsu florbola dvēsele – Mārtiņš Maķevics.

 

Kamēr skatītāju tribīnēs nospiedošs pārsvars bija inčukalniešiem, laukumā spēles sākumā valdīja talsenieki, kas "SK Coyote" vārtos ieraidīja trīs bumbiņas pēc kārtas. Ar vārtu guvumiem izcēlās Reinis Jākobsons, Māris Ivanāns un Roberts handikaps. Jāatzīst, vēlāk šiem trim goliem izrādījās izšķiroša nozīme. Pirmā perioda vidū ar vārtu guvumiem atbildēja Inčukalna florbolisti Renārs Liepiņš un Dāvis Mintiks, atjaunojot intrigu, - 2:3. Pēc Pirmās trešdaļas Talsu komanda atradās vadībā ar 4:2. Otrajā periodā talsenieki atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, ko nosargāja līdz pat mača beigām – komanda "Talsu NSS/ADAX" svinēja uzvaru ar 6:3, par ko saņēma bronzas medaļas un kausu par trešo vietu.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Sandijs Gabriels Siliņš, kurš atvairīja 31 no 34 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar trim piespēlēm bija Mārtiņš Maķevics, pa diviem goliem iemeta Māris Ivanāns un Linards Putniņš, 2 (1+1) punkti Reiņa Jākobsona kontā, bet ar divām piespēlēm vārtu guvumus sekmēja Viesturs Mārtiņš Rubenis. Par labāko starp inčukalniešiem atzina Jāni Levanoviču, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija rezultatīvākais.


SF
JUGLASCIEMS