Šodien abām florbola izlasēm otrās pārbaudes spēles

17.10.2021

izlase_2021.jpg

Šodien gan Latvijas sieviešu florbola izlase, gan vīriešu florbola izlase, kas abas gatavojas šī gada nogalē paredzētajiem pasaules čempionātiem, aizvadīs otrās pārbaudes spēles ar tiem pašiem pretiniekiem, ar kuriem tikās jau vakar. Pulksten 12.00 Kocēnu sporta namā mūsu dāmas krustos nūjas ar Igaunijas sieviešu valstsvienību, bet pulksten 15.00 Ērikilā latvieši spēkosies ar Somijas U23 izlasi.

 

Mūsu sieviešu izlase vakar, pirmo reizi tiekoties ar igaunietēm, guva uzvaru ar 5:2. pa diviem vārtiem guva mūsu jaunās paaudzes florbolistes, kuras vēl tikai pagājušajā mēnesī cīnījās pasaules junioru čempionātā – Simona Grāpēna un Anna Ankudinova. Viens vārtu guvums pieredzējušās Elīzas Elizabetes Bērziņas kontā. Pirmajā pārbaudes spēlē Latvijas izlases vārtus sargāja, dalot laiku uz pusēm, sargāja divas no četrām treneru rīcībā esošajām vārtsardzēm. Jana Filipsone 30 minūšu laikā atvairīja četrus no pieciem pretinieču metieniem, bet Barbara Rabčevska – astoņus no deviņiem. Latvietes pa Igaunijas izlases vārtiem meta 20 reižu.

 

Arī šodienas spēle norisināsies bez skatītāju klātbūtnes. Spēles tiks translēta tiešraidē ar vienu statisku kameru LFS YouTube kanālā.

 

Izlases treneru korpuss un šo sagatavošanās posmu uzaicinājis četras vārtsardzes un 21 laukuma spēlētāju. Vislielākā pārstāvniecība starp izsauktajām kandidātēm ir Kocēnu "Rubene" klubam - desmit florbolistes. Četras spēlētājas pārstāv "FK Ķekava", trīs - "Ķekavas Bulldogs/NND", divas - Cēsu "Lekrings", bet viena "Līgatni". Vēl piecas spēlētājas ieradīsies no ārvalstu klubiem Somijā un Šveicē. Izlases kandidāšu saraksts: ŠEIT.

 

Latvijas sieviešu izlase turpina gatavošanos 13. pasaules čempionāta finālturnīram, kas no 27. novembra līdz 5. decembrim norisināsies Zviedrijas pilsētā Upsalā.

 

Latvijas vīriešu valstsvienība vakar cienījami cīnījās ar Somijas U23 izlasi, nospēlējot neizšķirti – 6:6. Atšķirībā no dāmām, vīru komandā galvenie rezultāta kaldinātāji bija pieredzējušākie florbolisti – divus vārtus guva Rolands Kovaļevskis, bet pa vienam golam iemeta Toms Akmeņlauks, Andris Rajeckis un Artūrs Jurševskis. No nesenajiem junioriem ar vārtu guvumu izcēlās tikai Daniels Jānis Anis. Latvijas izlases vārtus šajā mačā sargāja Markuss Plūdums, kurš neitralizēja 30 no 36 pretinieku metieniem. Kā jau pārbaudes spēlēs ierasts, komandas sacentās arī pēcspēles metienu sērijā. Tajā ar 3:2 uzvarēja somi.

 

Arī šodienas spēle tiks translēta tiešraidē Somijas Florbola federācijas YouTube kanālā.

 

Galvenais treneris Arto Rīhimeki uz šo sagatavošanās posmu izsaucis 21 florbolistu - trīs vārtsargus un 18 laukuma spēlētājus. Vislielākā pārstāvniecība ir no Cēsu "Lekrings" vienības - pieci spēlētāji. Pa trim florbolistiem pārstāv "Talsu NSS/Krauzers" un "Lielvārde/Fat Pipe", divi "Oxdog Ulbroka LU", bet pa vienam - "Ķekava", Liepājas "FK Kurši" un "Ogres Vilki". Vēl pieci uz izlasi uzaicinātie spēlē ārvalstu klubos Somijā un Šveicē. Izlases kandidātu saraksts: ŠEIT.

 

Latvijas vīriešu izlase turpina gatavošanos 13. pasaules čempionāta finālturnīram, kas no 3. līdz 11. decembrim norisināsies Somijas galvaspilsētā Helsinkos.

 

Latvijas florbola izlašu gatavošanos līdzfinansē Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija. Latvijas sieviešu izlases ģenerālsponsors ir "OPTIBET sporta bārs".

 

Ārkārtējās situācijas laikā visas florbola izlašu aktivitātes norisinās stingri ievērojot izstrādātās "Latvijas nacionālo florbola izlašu nometņu COVID-19 protokola vadlīnijas".

SF
JUGLASCIEMS