Puriņam "pokers", Cēsu "Lekringam" otrā uzvara

16.09.2021

lekrings_purins_21.jpg

ELVI florbola līgā vīriešiem otro uzvaru divās spēlēs izcīnījusi Cēsu komanda "Lekrings", kas šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā ar 7:3 pieveica "Valmieru". Cēsnieku sastāvā lielisku maču aizvadīja Edgars Puriņš, kurš guva četrus vārtus.

 

Cēsu "Lekrings" jauno sezonu sāka ar pārliecinošu uzvaru viesos pār "Bausku" (13:1), bet FBK "Valmiera" savā laukumā sensacionāli zaudēja iepriekšējā čempionāta pastarītei "RTU/Rockets" – 6:9. Šīsdienas maču lieliski sāka laukuma saimnieki valmierieši, kuri pirmo piecu minūšu laikā pēc Jēkaba Berkolta un Pāvela Stepanova precīzajiem raidījumiem izvirzījās vadībā ar 2:0. "Valmieras" florbolistu prieki gan nebija ilgi, jo 14. minūtē rezultāts jau atkal bija neizšķirts – 2:2, pa bumbiņai laukuma saimnieku vārtos ieraidīja Krišjānis Tiltiņš un Edgars Puriņš. Otrajā periodā Puriņš guva vēl divus vārtus, vadībā ar 4:2 jau izvirzot cēsniekus. Pēdējā perioda sākumā valmierieši rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 3:4. Vārtu guvums ieskaitīts Mārtiņa Broka kontā, lai gan izskatījās, ka šoreiz pats savos vārtos bumbiņu ieraidīja Cēsu komandas aizsargs Jānis Melderis. Kā vēlāk izrādījās, tas valmieriešiem šajā mačā bija pēdējais gols. Atlikušajā laikā pa vārtiem guva cēsnieki Edgars Puriņš, Emīls Dzalbs un Olafs Zvīnis, nodrošinot "Lekringam" uzvaru ar 7:3.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju komandā saņēma Edgars Puriņš, kurš ar četriem vārtu guvumiem bija arī rezultatīvākais. 2 (1+1) rezultativitātes punktus sakrāja Krišjānis Tiltiņš. Par labāko starp valmieriešiem atzina Lauri Alvi Stipro, kurš šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās. Viņa komandas biedram Mārtiņam Brokam 2 (1+1) punkti. Cēsu "Lekrings" pēc šī panākuma ar sešiem punktiem nostiprinājās turnīra tabulas pirmajā vietā, bet "Valmiera" joprojām bez punktiem un tikai priekšpēdējā pozīcijā.

 

FBK "Valmiera" - "Lekrings" 3:7 (2:2, 0:2, 1:3)

Metienu attiecība:

26:38 (6:10; 11:17, 9:11)

Rezultatīvākie:

FBK "Valmiera" – Mārtiņš Broks 2 (1+1), Jēkabs Berkolts 1 (1+0), Pāvels Semjonovs 1 (1+0).

"Lekrings" – Edgars Puriņš 4 (4+0), Krišjānis Tiltiņš 2 (1+1), Emīls Dzalbs 1 (1+0), Olafs Zvīnis 1 (1+0), Toms Rīsmanis 1 (0+1), Jānis Melderis 1 (0+1), Jorens Malkavs 1 (0+1), Artūrs Jurševskis 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS