"Ķekava" pagarinājumā pieveic "Lekringu", izšķirošo golu iemet Metāla

04.05.2021

kekava_metala_21.jpg

Šovakar viena spēle notika ELVI florbola līgā sievietēm – FK "Ķekava", viesojoties Cēsīs pie "Lekringa", uzvaru spēja gūt tikai papildlaikā, kad ar izšķirošo vārtu guvumu izcēlās ķekaviešu kapteine Paula Metāla – 4:3.

 

FK "Ķekava" un Cēsu "Lekrings" šosezon vienu reizi jau bija tikušās – 11. aprīlī kekaviešu laukumā, kur mājinieces bija pārākas ar 5:3. Arī šīsdienas spēli veiksmīgāk sāka tieši Ķekavas komanda – pirmā perioda vidū viešņu kapteine Paula Metāla atklāja rezultātu (1:0), bet otrās trešdaļas pirmajās sekundēs Katrīna Kate Fībiga "Ķekavas" pārsvaru dubultoja – 2:0. Tajā pašā otrajā periodā sekoja cēsnieču atbilde – 14 minūšu laikā pa bumbiņai pretinieču vārtos radīja Liliāna Jakovicka, kā arī māsas Luīze un Betija Raseicevas, vadībā ar 3:2 izvirzot "Lekringu". Pēdējā periodā tika gūti tikai vieni vārti – 44. minūtē ķekaviete Viktorija Kuročkina ar precīzu metienu atjaunoja neizšķirtu (3:3). Kad līdz papildlaika beigām bija atlicis tikai nedaudz vairāk par divām minūtēm, laukuma saimniecēm nācās spēlēt skaitliskajā mazākumā. To prata izmantot pretinieces – nepilnu minūti pirms pagarinājuma beigām Evijas Birkhānes piespēli uzvaras vārtu guvumā pārvērta Paula Metāla, nodrošinot "Ķekavai" panākumu ar 4:3 un divus punktus turnīra tabulā.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju komandā saņēma Annija Dārta Dankfelde, kura pie rezultativitātes punktiem gan netika. Rezultatīvākā viņas komandā bija Paula Metāla, kuras kontā 3 (2+1) punkti, Katrīna Kate Fībiga sakrāja 2 (1+1) punktus. Par labāko starp cēsniecēm atzina Kati Melderi, kura arī palika bez rezultativitātes punktiem. "Ķekavai" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir jau 23 punkti, bet vēl joprojām tikai 4. vieta, savukārt Cēsu "Lekrings" ar 17 punktiem ieņem 6. pozīciju.

SF
JUGLASCIEMS