"Valmiera" pēdējā periodā salauž irlavnieku pretestību

01.11.2020

valmiera_3_020.jpg

ELVI florbolā līgā vīriešiem sesto uzvaru astoņās spēlēs izcīnījusi FBK "Valmiera", kas šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā pamatlaika pēdējās 17 minūtēs guva piecus vārtus, ar 8:5 svinot uzvaru pār komandu "Irlava/Avant". Pa trim rezultativitātes punktiem valmieriešu labā guva Matīss Salmiņš un Ralfs Matīss Balodis.

 

Valmieras komandai pirms spēles pret irlavniekiem bija piecas uzvaras un 15 punktu, bet "Irlava/Avant" vakar izcīnīja tikai trešo panākumu, savā laukumā ar 9:3 sagraujot ulbrokiešus. Šīsdienas mača rezultātu jau 41. sekundē atklāja viesi Renāra Stančika personā – 1:0. 19. minūtē Uldis Purvišķis-Priede panāca jau 2:0, bet pēc pusminūtes sekoja laukuma saimnieku atbilde, kas izpaudās kā Matīsa Salmiņa vārtu guvums – 1:2. Pēc otrās trešdaļas uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts (3:3), bet 43. minūtē komandu "Irlava/Avant" vēlreiz vadībā izvirzīja Kristers Tiltiņš – 4:3. Nākamajās minūtēs sekoja iespaidīga valmieriešu ofensīva – pa reizei viesu vārtsargu pārspēja Krišs Lužinskis un Matīss Salmiņš, bet Raitis Ozols pat divas reizes, izvirzot savu komandu vadībā ar 7:4. Pamatlaika pēdējā minūtē abas komandas vēl apmainījās ar vārtu guvumiem, līdz ar to uzvaru ar 8:5 varēja svinēt "Valmiera".

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Matīss Salmiņš, kuram šajā mačā 3 (2+1) punkti. Ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ralfs Matīss Balodis, bet pa diviem vārtiem guva Gatis Liepiņš un Raitis Ozols. Par labāko starp irlavniekiem atzina divu vārtu autoru Renāru Stančiku, viņa brālim Marekam Stančikam 2 (1+1) punkti. Pēc šīs uzvaras Valmieras komandai turnīra tabulā ir 18 punktu – tikpat, cik divām citām līderēm - "Ķekavai" un Cēsu "Lekringam". Irlavas komandai joprojām desmit punktu un 7. vieta.


SF
JUGLASCIEMS