[PAPILDINĀTS] Apstiprināti noteikumi "COVID-19" izplatības mazināšanai

05.09.2020

wizmerssede.jpg

Latvijas Florbola savienības (LFS) valdes sēdē, kas 5. septembrī norisinājās attālināti, vienīgais izskatāmais jautājums bija par izstrādāto noteikumu projektu "COVID-19" izplatības mazināšanai LFS organizēto sacensību ietvaros.

 

Sēdē piedalījās arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš, kurš dalījās ar ieteikumiem un pauda atbalstu LFS vēlmei strikti sakārtot šos jautājumus florbola saimniecībā.

 

Pēc diskusijām sēdes dalībnieki vienojās par nepieciešamajām izmaiņām noteikumu projekta tekstā un tas tika pieņemts vienbalsīgā balsojumā.

 

Noteikumos ir atrunātas prasības spēļu norises gaitai, spēļu zāļu iekārtojumam un stāvoklim, spēlētāju un pārstāvju testēšanai, maksimāli pieļaujamajam skatītāju skaitam un izvietojumam, kā arī citiem ar "COVID-19" saistītiem jautājumiem.

 

Noteikumi paredz pirms čempionāta sākuma veikt obligātu, vienreizēju "COVID-19" testu visiem licencētajiem spēlētājiem, pārstāvjiem un personālam. Spēles laikā starp periodiem nenotiks ierastā komandu mainīšanās laukuma pusēm. Pirms un pēc spēles komandu spēlētāji, tiesneši un personāls nesarokosies.

 

11. septembrī Noteikumi papildināti 14., 15. un 16. punktā.

 

Noteikumi būs spēkā uz nenoteiktu laiku un par to atcelšanu tiks paziņots ar atsevišķu LFS valdes lēmumu.

 

Ar pilnu Noteikumu par "COVID-19" izplatības mazināšanu LFS organizēto sacensību ietvaros tekstu iespējams iepazīties pievienotajā dokumentā.

 

SF
JUGLASCIEMS