Līgatnes sieviešu komanda startēs Latvijas čempionātā

01.09.2020

ligatne.jpg

Līgatnes novada Sporta centrs sadarbībā ar sporta klubu "Gridasbumba.lv" dalībai Latvijas florbola čempionātā 27. augustā pieteica sieviešu komandu "Līgatne", kuras sastāvs tiks komplektēts no pieredzējušām virslīgas un 1. līgas spēlētājām. Komandai piesaistītas arī jaunas spēlētājas, kas ir sporta organizācijas florbola attīstības ilgtermiņa mērķis, informē biedrības "Gridasbumba.lv" dibinātājs Dainis Guks.

 

Sākoties jauni sezonai, komanda, kuras galīgais sastāvs tiks nosaukts 15. septembrī pēc spēlētāju pāreju nokārtošanas, startēs eksperimentāla formāta čempionātā, kas izveidots sieviešu virslīgas un 1. līgas apvienošanas rezultātā. Mājas spēles jaunizveidotā komanda aizvadīs Līgatnes novada Sporta centrā - Upes ielā 3, Augšlīgatnē.

 

"Paplašinot kluba darbības teritoriju, uzrunājām Līgatnes sporta organizatorus, kas mūsu projektu atzina par kvalitatīvu un daudzsološu. Esmu gandarīts par sadarbības uzsākšanu, jo Līgatnē florbols ir ļoti iecienīts sporta veids ar bagātu vēsturi, turklāt par tā attīstību gādā entuziasma pilni cilvēki," stāsta D. Guks.

 

Savukārt Līgatnes novada Sporta centra vadītājs Viesturs Dumpis par sadarbību ar biedrību "Gridasbumba.lv" saka tā: "Man kā vadītājam svarīgākais ir, lai nākotnē vietējo iedzīvotāju pārstāvniecība iekļautos komandas sastāvā. Galvenais ir veidot ilgtermiņa plānus un izveidot spēcīgu, uz tradīcijām balstītu sieviesu florbola komandu."

 

Līgatnes novada Sporta centrs ir piemērots florbola treniņprocesa un sacensību rīkošanai, jo tajā ir daudzfunkcionāla sporta spēļu zāle, kas aprīkota ar tablo un akustisko sistēmu. Līgatnes novada Sporta centrā ir vingrošanas zāle, sauna, trenažieru zāle un četras ģērbtuves, kas vienlaicīgi var uzņemt 100 sportistus, piebilst V. Dumpis.

 

Sieviešu florbola komandas "Līgatne" sportiskajām gaitām interesenti varēs sekot līdzi Latvijas Florbola savienības mājas lapā www.floorball.lv, sporta kluba mājas lapā www.gridasbumba.lv un Facebook lapā www.fb.com/gridasbumba, kā arī Līgatnes novada Sporta centra Facebook lapā ej.uz/LigatneSC un citos medijos.

 

JUGLASCIEMS