Sākusies pieteikšanās 21. Rīgas atklātajam čempionātam florbolā

15.08.2020

wizmersracf.jpg

Izsludināta komandu pieteikšanās 21. Rīgas atklātajam čempionātam florbolā (RAČF), kas norisināsies no 2020. gada septembra līdz 2021. gada maijam Rīgas pilsētā un Pierīgas novados. Komandu pieteikumus organizatori gaidīs līdz 9. septembrim.

 

Čempionātā var piedalīties Rīgas pilsētas un citu novadu komandas, ar nosacījumu, ka mājas spēles jāaizvada Rīgā vai tuvākajos novados.

 

RAČF atļauts piedalīties spēlētājiem, kuri dzimuši 2005.gadā vai vēlāk. Turnīrā nedrīkst piedalīties LFS vīriešu virslīgas komandas un spēlētāji, kuri ir pieteikti LFS virslīgā vīriešiem 2020./21.gada sezonā. Katra komanda līdz 2021. gada 31. janvārim var pieteikt 27 spēlētājus un 3 pārstāvjus. Atsaukt pieteiktos spēlētājus un pārstāvjus nebūs iespējams un pārejas uz citu komandu sezonas laikā nav atļautas.

 

RAČF mači notiek atbilstoši spēkā esošajiem Starptautiskās florbola federācijas (IFF) noteikumiem ar neefektīvo spēles laiku (3x20 minūtes ar 5 minūšu pārtraukumiem starp trešdaļām), pirmās un otrās trešdaļas pēdējā viena minūte un trešās trešdaļas pēdējās trīs minūtes tiek spēlēts efektīvais laiks. Ja spēles pamatlaikā rezultāts ir neizšķirts, tiek spēlēts 5 minūšu pagarinājums 3 pret 3. Ja komanda saņem noraidījumu, tad uz noraidījuma laiku laukumā nāk vēl viens pretinieku komandas spēlētājs. Ja rezultāts ir neizšķirts, tiek izpildīti 5 pēcspēles metieni. Ja uzvarētājs netiek noteikts, komandas turpina metienu izpildi līdz pirmajai kļūdai. Regulārajā turnīrā par uzvaru spēles pamatlaikā komanda saņem 5 punktus, par uzvaru pagarinājumā - 4 punktus, par uzvaru pēcspēles metienos - 3 punktus, par zaudējumu pēcspēles metienos - 2 punktus, par zaudējumu pagarinājumā 1 punktu, bet par zaudējumu spēles pamatlaikā - 0 punktu.

 

Turnīru organizē biedrība "Florbola klubs ''Rīgas Lauvas'', bet tā tiešā vadība uzticēta RAFČ Rīcības komitejai.

SF
JUGLASCIEMS