"Valmiera" īstā trillerī pieveic ulbrokiešus un kvalificējas izslēgšanas spēlēm

22.02.2020

valmiera_2019.jpg

Par astoto komandu, kura kvalificējusies ELVI florbola līgas vīriešiem izslēgšanas spēlēm kļuvusi FBK "Valmiera" kas šodien savā laukumā tikai pēcspēles metienos ar 7:6 pārspēja pašreizējo vicečempioni "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka". Par mača varoni valmieriešu rindās kļuva vārtsargs Sandis Venevics, kurš atvairīja visus pretinieku pēcspēles metienus.

 

"Valmierai", lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm, vajadzēja tikai uzvaru. Tiesa, pretiniecēs bija pašreizējā vicečempiones titula īpašniece "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka", kam regulārā turnīra pirmā apļa mačā viesos valmierieši zaudēja ar 7:2. Atbildes spēles rezultātu 5.minūtē atklāja ulbrokietis Lauris Zaicevs (1:0), bet līdz pirmā perioda beigām vadībā ar 3:1 izvirzījās Valmieras komanda, kuras labā pa golam iemeta Mārtiņš Broks, Ralfs Matīss Balodis un Māris Riekstiņš. Otrās trešdaļas laikā viesi rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (3:4), bet 10 minūtes pirms pamatlaika beigām jau izvirzījās vadībā ar 5:4. Pamatlaiks gan noslēdzās neizšķirti (6:6), rezultāts nemainījās arī pagarinājumā. Uzvarētāji tika noskaidroti pēcspēles metienu sērijā, kurā veiksmīgāk darbojās mājinieki – vārtsargs Sandis Venevics atvairīja visus pretinieku metienus, bet Valmieras komandas labā pa golam iemeta Aigars Belasovs un Matīss Salmiņš. FBK "Valmiera" uzvarēja ar 7:6.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Sandis Venevics, kurš spēles laikā atvairīja 31 no 37 pretinieku metieniem. Viņa komandas biedram Pāvelam Semjonovam 2 (1+1) punkti, bet pa divām rezultatīvām piespēlēm izdarīja Ričards Eglītis un Matīss Salmiņš. Par labāko starp ulbrokiešiem atzina divu vārtu autoru Lauri Zaicevu. 2 (1+1) punkti Kasparam Šķēlam. Pateicoties labākai gūto un ielaisto vārtu attiecībai, 8.vietu regulārajā turnīrā ieguva un izslēgšanas spēlēm kvalificējās "Valmiera", kas ceturtdaļfinālā mērosies spēkiem ar Cēsu "Lekringu". "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" finišēja 2.vietā un izslēgšanas spēlēs tās pretiniece būs Liepājas komanda "Kurši/Ekovalis".

SF
JUGLASCIEMS