Par pirmo vietu grupā – pret vāciešiem

31.01.2020

img_0702.jpg

Liepājas Olimpiskajā centrā turpinās pasaules čempionāta florbolā vīriešiem kvalifikācijas turnīrs. Šovakar pulksten 19.00 laukumā dosies Latvijas izlase, lai mērotos spēkiem ar vāciešiem. Spēles likme – pirmā vieta grupā un ceļazīme uz finālturnīru, kas šī gada decembrī norisināsies Somijas galvaspilsētā Helsinkos. Spēli būs iespējams noskatīties arī tiešraidē Sportacentrs.com TV kanālā.

 

Aizvakar kad mūsu florbolisti aizvadīja savu pirmo spēli šajā turnīrā, viņu pretinieki bija francūži, kurus latvieši sakāva ar 17:0. Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīts Toms Akmeņlauks, kurš izcēlās ar 5 (2+3) rezultativitātes punktiem. 5 (4+1) punkti Klāva Jansona kontā, Jānis Rajeckis sakrāja 3 (1+2) punktus, pa diviem goliem iemeta Edžus Ceriņš, Rolands Kovaļevskis un Mihails Kostusevs, bet Jānim Ragovskim un Andrim Rajeckim pa 2 (1+1) punktiem. Vietu mūsu komandas vārtos savā starpā dalīja vārtsargi Jānis Salcevičs un Valters Kasjaņenko.Vakar latvieši spēkojās ar dāņiem, kas tika sagrauti ar 10:1. Pēteris Trekše tajā mačā izcēlās  ar 6 (4+2) rezultativitātes punktiem, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Andris Rajeckis, kurš sakrāja 4 (1+3) punktus. Rolands Kovaļevskis izcēlās ar 2 (1+1) punktiem.

 

Vācijas izlase turnīru sāka ar pārliecinošu uzvaru pār austriešiem (7:0), bet vakar vācieši ar 9:4 pieveica francūžus. Vārtu attiecība ievērojami labāka ir mūsu valstsvienībai, tādēļ mūsējiem sliktākajā gadījumā ceļazīmes iegūšanai der arī neizšķirts rezultāts, uz ko gan paļauties nevajadzētu. Līdz šim Latvijas un Vācijas vīriešu florbola izlases savā starpā tikušās septiņas reizes, piecās no tām uzvaru guva mūsu florbolisti, tostarp arī pagājušajā pasaules čempionātā, kad spēlē par piekto vietu latvieši uzvarēja ar 5:3. Jāpiebilst, ka Latvijas vīriešu izlasei šobrīd pasaules rangā ir tikai 10.vieta, kamēr mūsu pretinieki atrodas augstajā piektajā pozīcijā.

JUGLASCIEMS