Juniores pēc cerīga sākuma piedzīvo sagrāvi

26.04.2019

rozite.jpg

Šodien Čehijas pilsētā Homutovā ar spēli pret mājiniecēm Četru nāciju turnīru sāka Latvijas U19 sieviešu izlase. Mūsu meitenes pirmās guva vārtus, vadību ar 1:0 saglabājot līdz otrā perioda sākumam, bet galarezultātā piedzīvoja smagu sakāvi ar 2:11. Vārtus mūsu komandas labā guva Jūlija Rozīte un Anna Ankudinova.

 

Četru nāciju turnīrā Latvijas junioru izlases pretinieces ir triju florbola lielvalstu (Čehijas, Somijas un Šveices) valstsvienības. Šodien latvietes krustoja nūjas ar mājiniecēm čehietēm. Čehijas izlase šo turnīru bija uzsākusi jau vakar, kad ar 8:3 sakāva savas vienaudzes no Šveices. Šīsdienas maču labāk sāka latvietes – jau 8.minūtē Jūlija Rozīte saņēma Simonas Grāpēnas piespēli un bija precīza, atklājot rezultātu (1:0). Pretinieču centieni pārspēt mūsu vārtsardzi Barbaru Rabčevsku vismaz pirmajā periodā bija nesekmīgi, tādēļ pirmajā pārtraukumā daudz labākā noskaņojumā devās Latvijas izlases florbolistes, kas atradās vadībā ar 1:0. 

 

Toties jau otrās trešdaļas 2.minūtē uzgavilēt varēja čehietes, kuras guva savus pirmos vārtus šajā spēlē, panākot neizšķirtu – 1:1. Mājinieču spiediens uz mūsu izlases vārtiem turpinājās, turklārt ļoti sekmīgi – mača vidū Čehijas valstsvienība jau bija ieguvusi vērā ņemamu pārsvaru – 5:1. 39.minūtē rezultāts kļuva 2:5, jo mūsu izlases rindās ar vārtu guvumu izcēlās Anna Ankudinova. Pēdējā periodā vārtus guva tikai laukuma saimnieces, kuras sevišķi veiksmīgi aizvadīja pamatlaika divas pēdējās minūtes, iemetot vēl trīs golus un galarezultātā svinot ļoti pārliecinošu uzvaru ar 11:2. Par labāko spēlētāju Latvijas izlases sastāvā tika atzīta otro vārtu autore Anna Ankudinova.

 

Rīt, 27.aprīlī, pulksten 13.30 latvietēm paredzēta cīņa ar šveicietēm, bet turnīra pēdējā dienā jeb 28.aprīlī pulksten 10.30 viņas spēkosies ar somietēm.

 

Vairāk informācijas: ŠEIT

 

Latvijas sieviešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Barbara Rabčevska

V

FK Ķekava

2.

Simona Grāpēna

U

Rubene

3.

Samanta Bērziņa

A

Rubene

4.

Jūlija Rozīte

U

Rubene

5.

Lāsma Ēvele

A

Rubene

6.

Danute Tinkuse

U

Rubene

7.

Laura Gaugere

U

Rubene

8.

Marta Lība Zameca

U

Rubene

9.

Dārta Derupa

U

FK NND

10.

Aurēlija Zariņa

U

Rēzeknes BJSS

11.

Katrīna Kate Fībiga

A

FK Ķekava

12.

Liene Leite

U

FK Ķekava

13.

Kristiāna Elizabete Krūmiņa

A

FK Ķekava

14.

Kristiāna Kuplā

A

Ķekavas Bulldogs

15.

Kate Meldere

A

FK Lekrings

16.

Egija Katrīne Briede

A

Rubene

17.

Anna Ankudinova

U

Rankat Ankat (Somija)

18.

Luīze Raseiceva

U

FK Lekrings

19.

Linda Zunda

U

Rēzeknes BJSS

20.

Krista Ruicēna

V

FK NND

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

SF
JUGLASCIEMS