"Lekrings" viesos izrauj uzvaru pār "Valmieru"

23.02.2019

lekrings_18.jpg

Augsto trešo vietu ELVI florbola līgas vīriešiem regulārajā turnīrā ieņēma sezonu vāji sākusī Cēsu komanda "Lekrings", kas šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā, pateicoties Emīla Dzalba vārtu guvumam, ar 5:4 pārspēja "Valmieru". Cēsnieki ceturtdaļfinālā krustos nūjas ar Liepājas komandu "Kurši/Ekovalis", bet valmierieši, kuri ierindojās 8.vietā, ar pašreizējo čempioni "Betsafe Oxdog Ulbroku".

 

"Valmierai", lai saviem spēkiem kvalificētos izslēgšanas spēlēm, mačā pret Cēsu "Lekringu" derēja uzvara pamatlaikā, bet arī cēsniekiem vajadzēja punktus, lai turnīra tabulā ieņemtu pēc iespējas augstāku vietu. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē, kas notika Cēsīs, ar 7:4 uzvarēja valmierieši. Šī vakara maču veiksmīgāk sāka cēsnieki, kas pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 2:0. Pirmos vārtus guva Emīls Dzalbs, bet otrajā gadījumā mājinieki paši ievirzīja bumbiņu savos vārtos. Otrās trešdaļas sākumā Kevins Šmits panāca jau 3:0, bet Valmieras komanda sāka atspēleties – pa golam iemeta Daniels Urbanovičs un Ričards Eglītis (2:3). Divas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts pat bija neizšķirts (4:4), bet tad uzvaras svaru kausu "Lekringa" pusē ar precīzu metienu nosvēra Emīls Dzalbs – cēsnieki uzvarēja ar 5:4.

 

Emīlam Dzalbam un Kevinam Šmita šajā mačā pa 3 (2+1) rezultativitātes punktiem, bet par labāko spēlētāju Cēsu komandā tika atzīts Pēteris Trekše, kurš izcēlās ar vienu piespēli. Labākā spēlētāja balvu laukuma saimnieku sastāvā saņēma Ričards Eglītis, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija rezultatīvākais. Lai arī valmierieši piedzīvoja zaudējumu, turnīra tabulā viņi tomēr saglabāja 8.vietu, jo arī viņu sekotājai "Ķekavai" regulārā turnīra pēdējā mačā tikt pie punktiem neizdevās. "Valmiera" ceturtdaļfinālā cīnīsies ar pašreizējiem čempioniem ulbrokiešiem. Cēsu "Lekrings" turnīra tabulā ieņēma 3.vietu, pretiniekos iegūstot liepājniekus.


JUGLASCIEMS