Vicečempionei "Lielvārde/Fat Pipe" trešā uzvara pēc kārtas

29.09.2017

lielvarde_tris.jpg

Uz otro vietu ELVI florbola līgas vīriešiem tabulā pakāpusies vicečempione "Lielvārde/Fat Pipe", kas šovakar Stalbē ar 6:4 pārspēja vietējo "Pārgauju", sagādājot tai otro zaudējumu. Lielvārdiešu rindās ar "hat-trick" izcēlās Toms Akmeņlauks.

 

Latvijas čempionāta sudraba medaļnieki lielvārdieši jauno sezonu sāka ar zaudējumu čempionei "Betsafe/Ulbroka", bet pēc tam izcīnīja divas uzvaras pēc kārtas. Stalbes "Pārgaujai" jaunās sezonas sākums bija diametrāli pretējs - divām uzvarām sekoja klupiens Kocēnos pret vietējo "Rubeni", kas nu kļuvusi par ELVI florbola līgas līderi. Šīvakara mačā stalbiešu priekšrocība noteikti bija ierastais mājas laukums, bet toties iztrūka galvenā bombardiera - Gvido Laugas, kurš atlabst pēc rokas operācijas. Lielvārdes komanda bija optimālā sastāvā, lai gan jāņem vērā, ka kopš iepriekšējās sezonas tās sastāvu skārušas ievērojamas izmaiņas - vairāku līderu vietu ieņēmuši pašu izaudzinātie jaunieši.

 

Rezultātu jau 2. minūtē atklāja mājinieki Emīla Eglīša personā (1:0), bet pēc 12 sekundēm ar precīzu metienu atbildēja lielvādietis Niks Blumfelds - 1:1. Pēc pirmā perioda minimāls pārsvars "Pārgaujai", jo ar rezultatīvu metienu iecēlās Edijs Vents (2:1). Otrās trešdaļas laikā vadības grožus jau pārņēma viesi, jo uz Edgara Puriņa vārtu guvumu ar vienu golu atbildēja Valters Cīrulis, bet divus iemeta Toms Akmeņlauks - 4:3. Līdz pēdējā perioda vidum "Lielvārde/Fat Pipe" pēc Sanda Mihailovska un Toma Akmeņlauka raidījumiem jau bija ieguvusi pat trīs vārtu handikapu (6:3). Līdz finālsvilpei Stalbes komanda, pateicoties Mārtiņa Zicmaņa vārtu guvumam skaitliskajā vairākumā rezultāta starpību samazināja, tomēr no zaudējuma izvairīties nespēja. Uzvaru ar 6:4 guva "Lielvārde/Fat Pipe".

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Niks Blumfelds, kuram šajā mačā 2 (1+1) punkti. Rezultatīvākais ar trim vārtu guvumiem bija Toms Akmeņlauks. Par labāko starp stalbiešiem atzina pēdējo vārtu autoru Mārtiņu Zicmani. Pēc šīs uzvaras "Lielvārde/Fat Pipe" ar deviņiem punktiem pakāpās uz otro vietu turnīra tabulā, bet "Pārgaujai" joprojām seši punkti un šobrīd 5. vieta.

 

"SK Pārgauja" - "Lielvārde/Fat Pipe" 4:6 (2:1, 1:3, 1:2)

Metienu attiecība:

36:33 (20:13, 11:12, 5:8)

Rezultatīvākie:

"SK Pārgauja" - Kristiāns Miezītis 2 (0+2), Mārtiņš Rajeckis 2 (0+2), Mārtiņš Zicmanis, 1 (1+0), Edgars Puriņš 1 (1+0), Emīls Eglītis 1 (1+0), Edijs Vents 1 (1+0).

"Lielvārde/Fat Pipe" - Toms Akmeņlauks 3 (3+0), Niks Blumfelds 2 (1+1), Sandris Virsnītis 2 (0+2), Valters Cīrulis 1 (1+0), Sandis Mihailovskis 1 (1+0), Ervīns Torsters 1 (0+1), Atis Blinds 1 (0+1).

SF
JUGLASCIEMS